Nieuwe verbetering Belgisch record 800 m door Renée Eykens in Mannheim (D)
July 18, 2024 at 11:18 am

Nieuwe verbetering Belgisch record 800 m door Renée Eykens in Mannheim (D)

Tijdens het “Bauhaus Junioren-Gala” in het Duitse Mannheim heeft Renée Eykens op zondag 28 juni haar kersvers Belgisch record op de 800 m bij de junioren-dames alweer scherper gesteld. Zij won de wedstrijd in 2’02″55 vóór Anita Henriksdottir – de snelste Europese tot nu toe – uit IJsland. Haar vorige recordtijd stond op 2’02″80 en is nog maar een weekje oud.


Bauhaus Junioren-Gala Mannheim Logo


Renée Eykens - Junioren-Gala Mannheim - 28.06

Hier het live-verslag van deze 800 m bij “LeichtAtletik TV“.Met een uitgebreid Belgisch team van junioren werd op zaterdag 27 juni en zondag 28 juni deelgenomen aan het traditionele “Bauhaus Junioren-Gala” in het Duitse Mannheim. Op zaterdag had Renée Eykens gekozen voor de 400 m. In de derde reeks werd zij met een tijd van 54″56 2de, in de totaalstand eindigde ze daarmee als 8ste. Dit was wel de beste Belgische jaarprestatie, een nieuw persoonlijk record, een nieuw KAPE-clubrecord … en op een zucht van de kwalificatietijd voor het “Europees Kampioenschap Juniors” voor de 400 m.

Op zondag 28 juni kwamen de sterkste junioren tegen elkaar in de strijd op de 800 m. Met Anita Henriksdottir uit IJsland – de snelste Europese bij de junioren-dames tot op heden – en de Duitse Sarah Schmidt – met de tweede Europese tijd achter haar naam – kwamen – samen met Renée – de drie absolute Europese toppers in deze wedstrijd aan de start. In de eindspurt eindigde onze Belgische recordhoudster met 2/100sten vóór de Europese leading lady. Hun tijden: 2’02″55 voor Renée Eykens en 2’02″57 voor Anita Henriksdottir. Sarah Schmidt moest het topduo een eindje voor zich uit dulden met een tijd van 2’03″42.

Met deze tijd verbeterde Renée meteen haar persoonlijk Belgisch record dat ze sinds de Europabeker in Heraklion (GRE) net in haar bezit had. Proficiat !


Bauhaus Junioren-Gala Mannheim Logo_2

0 likes Allerlei , KAPE Clubrecords # , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand