Provinciaal Kampioenschap Alle Categorieën – 23.04.2016 & 24.04.2016 – Brasschaat & Kapellen – verslag
April 14, 2024 at 8:07 am

Provinciaal Kampioenschap Alle Categorieën – 23.04.2016 & 24.04.2016 – Brasschaat & Kapellen – verslag

Op zaterdag 23 april in Brasschaat en op zondag 24 april in Kapellen … het “Provinciaal Kampioenschap Alle Categorieën” 2016, volledig in onze regio. Elders lees je de uitslagen van de KAPE-deelnemers én de volledige uitslag van de tweede wedstrijddag in Kapellen. Hier trachten we een klein verslag van de KAPE-activiteiten voor, tijdens en na dit kampioenschap te schetsen.

[shashin type=”album” id=”272″ size=”small” crop=”n” columns=”1″ caption=”y” order=”date” position=”center”]

… een uitgebreid foto-album van dit “Provinciaal Kampioenschap A.C.” in Kapellen – met o.m. foto’s van Danny Gielen, John Van den Eynden, Vera Jordens (DIKA), Robbie Breugelmans (DIKA), Walter Vermylen (DIKA), Hugo De Hoon en Eddy Dierckx – kan je hier bekijken.VOORBEREIDING

De sportieve voorbereiding van onze atleten werd – zoals steeds voor kampioenschappen – overgelaten aan onze trainers. Organisatorisch hadden we het ditmaal over een andere boeg gegooid, door een klein organisatiecomité op te richten dat zich enkel ging focussen op de wedstrijd in Kapellen. En dan vooral met het opstellen van een draaiboek voor dit kampioenschap, het huren of lenen van materialen, het ronselen van medewerkers … en alles wat verder – van dicht of ver – te maken had met een dergelijke “grote” organisatie die zo’n “Provinciaal Kampioenschap” nu eenmaal is. Buiten de verplichtingen opgelegd door het Provinciaal Comité Antwerpen in hun draaiboek, werden ook nog enkele eigen accenten toegevoegd aan het programma en werd getracht enkele “klassieke” afspraken wat anders aan te pakken. En met enkele vergaderingen en wat onderling overleg, kwam daar een eigen draaiboek uit dat gezien mocht worden. Beter nog … dit schema werd (op enkele kleinigheden na) ook perfect uitgevoerd op de wedstrijddag zelf.

Daar was uiteraard niet enkel dit organisatiecomité verantwoordelijk voor, maar ook alle medewerkers – jong en oud – van KAPE die zowel vóór, tijdens als nà de wedstrijden de handen uit de mouwen staken. En dan spreken we al gauw over zo’n 50-tal eigen medewerkers … bedankt iedereen voor het schitterende werk dat jullie geleverd hebben. Op vrijdag – na “… een avondje Funatletiek” – werden de eerste taken op het terrein al uitgevoerd, zaterdagochtend werden de werpcirkels door een medewerker van de Sportdienst op het malse gras geschilderd, in de namiddag werd met een uitgebreide ploeg het “ruwe” werk zoveel mogelijk uitgevoerd (nadarbarelen, tenten, toog, terreinuitrusting, materialen, geluidsinstallatie, enz. ) … en na een kort nachtje werd vanaf 7 uur op zondag de “finishing touch” gegeven aan wat een échte atletiekarena in het gemeentepark zou worden. Helemaal volgens plan !

PK - Podium - Eddy DWEDSTRIJDDAG

De taken tijdens de wedstrijd waren vooraf netjes verdeeld: het onthaal van de juryleden en officiëlen van het PCA, de kassa aan de inkom, ondersteuning bij de aanmelding van de atleten, de mobiele terreinspeaker, ons trouwe cateringteam mét enige versterking, de estafetteploeg voor het ronddragen en uithangen van deelnemerslijsten en uitslagen, het wedstrijdsecretariaat, onze eigen elektronische tijdopneming, ons “bloemenmeisje” (en even onze “bloemenjongen”) en de diverse teams aan de verschillende standen op het terrein … je noemt het en het was er. Een geoliede machine waarin – zelfs door de hagelbuien – geen deuk in een pakje boter te krijgen was. Enkel de PC en de printer lieten ons – bij de start van de meeting – even in de steek, maar ook daarvoor werd snel een oplossing gevonden, zodat de buitenwereld weinig van dit kleine euvel zal opgemerkt hebben.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
WEDSTRIJDEN

De atleten deden – vanaf 10 uur (bij de start van het eerste hordennummer) tot ongeveer 18.45 uur (bij de laatste atleet van de 5000 m die de eindmeet overschreed) – hun uiterste best om één van de 63 provinciale titels die er in Kapellen te verdienen waren binnen te halen. Naast de klassieke medailles van het PCA voor het hele podium, kregen de winnaars nog een extra boeketje bloemen van onze club … een cadeautje dat erg gesmaakt werd door de meeste atleten.

Ondertussen werkten de juryleden, onze terreinploegen en het duo presentatoren op en naast het terrein aan een vlotte doorloop van het programmaschema dat door het PCA was opgesteld. De weergoden zorgden af en toe voor een frisse verkoeling, zeker als de hagelbuien over de piste raasden. Ondanks de héél slechte voorspellingen viel het weer nog wel mee, al was het voor iedereen – atleten, toeschouwers én medewerkers – bij momenten erg fris. Maar dat kon de pret niet drukken … er was immers steeds iets warm (of koud) te vinden bij het cateringteam onder het afdak aan de kleedkamers.

Ook daar werd aan hoog tempo doorgewerkt, zodat de 460 deelnemers uit 25 verschillende clubs en ruim 500 bezoekers tijdens deze dag een natje en een droogje konden nuttigen. Tenten, tafels, stoelen en banken stonden ter beschikking voor wie even het spektakel op de piste aan zich wilde laten voorbijgaan. In de aankomsttoren – waar de verwarming de kille buitentemperaturen een beetje wist te counteren – draaiden de elektronische apparaten op volle toeren om officiëlen en atleten van de nodige informatie te voorzien én de wedstrijduitslagen in een perfecte plooi te leggen. Met meer dan 680 prestaties op de piste én het middenterrein was ook dat geen klein bier.

En dan hebben we het nog niet gehad over de ontvangst en het middagmaal, dat we – in onze omgebouwde powerzaal – aan alle juryleden, leden van het PCA, het EHBO-team en de eigen medewerkers hebben aangeboden. Smikkelen en smullen werd het daar … en ook een toevluchtsoord om even op te warmen bij een koffietje of een theetje. En dus ook hier weer … bedankt iedereen voor de fantastische inzet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVERSLAG

Hoe knap georganiseerd dit hele spektakel ook was, in de eerste plaats draaide het uiteraard om de atleten … en in dit verslag alleen om onze eigen KAPE-atleten. Vóór de start van dit kampioenschap hadden er al enkelen hun illusies mogen opbergen wegens kwetsuren, wat ongetwijfeld het aantal medailles voor onze club nog heeft beïnvloed. Maar ook dat hoort nu eenmaal bij sport. Eerst even een ruwe samenvatting van alle medaillewinnaars tijdens de twee dagen van dit “Provinciaal Kampioenschap”.

KAPE kwam met 30 atleten aan de start in 58 verschillende proeven tijdens deze twee kampioenschapsdagen. Bij de cadetten-meisjes was Lynn Beck de grote slokop met vier medailles op vier proeven. Met een provinciale titel bij het verspringen (5 m 24) én op de 80 m horden (11”79) sloot ze dag 1 af. Hiermee wordt ze al meteen de eerste ranglijstaanvoerder op dit nummer. Op dag 2 deed ze er nog tweemaal zilver bij op de 100 m (12″43) en de 200 m (25″73). Met uitzondering van het verspringen, waren dit ook drie nieuwe clubrecords bij KAPE bij de cadetten en met de 100 m zelfs eentje bij “Alle Categorieën”.

PK - Lynn Beck - Brasschaat_2

Lynn Beck

Ook Heleen Vermeulen verzamelde op deze twee dagen twee medailles, maar dan op de middenafstanden. Op de 800 m (2’20”84) werd ze – voor eigen publiek – provinciaal kampioen en op de 1500 m (4’54”82) won ze zilver. Lukas Maes zorgde voor de enige loopmedaille bij de cadetten-jongens. Op de 1500 m (4’34”23) werd hij 3de, goed voor de bronzen medaille. De rest van de medailles vielen in de kampnummers. Yenthe Mariën (10 m 59) en Ailko Claeys (10 m 35) haalden zilver en brons bij het hinkstapspringen en Brent Philips kwam met de speer (30 m 70) als 3de en bronzen medaillewinnaar op het podium terecht.

Heleen Vermeulen


Dé knaller zat dit jaar bij de juniors-dames. Op twee dagen tijd veroverde Emma Van Laer drie provinciale titels. Nadat ze op zaterdag op de 400 m horden (61”19) – haar lievelingsnummer – ruim afstand nam van de tegenstand, sprintte ze op haar thuispiste in Kapellen ook nog naar goud op de 100 m (12”44) en de 200 m (25”14). Drie keer toonde ze zich de betere van zilveren Rani Baillievier (OLSE) en – zo vroeg op het seizoen – waren het telkens ook nieuwe clubrecords bij de juniors-dames. Op de 200 m was haar tijd zelfs goed voor een clubrecord A.C.

Emma Van Laer


Jolien Denis moest heel wat meer meters afleggen om op zilver uit te komen. Op de 3000 m (11’04”52) werd ze 2de in haar categorie. Bij de juniors-heren werd de sterke hordentraditie van onze club nog maar eens bevestigd. Jordi Van den Eynden knalde op de 110 m horden (14”62) naar de provinciale titel en is nu al medaillekandidaat nummer één voor het B.K. in september. Met zijn tijd veegde hij ook het clubrecord van KAPE bij de juniors van de tabellen. Een dagje later kwam hij tweemaal uit op zilver, respectievelijk op de 100 m (11”52) en de 200 m (22”75).

PK John VDE (28)

Jordi Van den Eynden


Arno Roelants wierp zich met de speer (41 m 19) naar een 3de plaats en dat deed ook Stijn Huys op de 5000 m (18’28”54). Tweemaal brons in het mandje van KAPE. Renée Eykens – die dag 1 moest missen om familiale redenen – liep op de thuispiste op de 800 m (2’04”75) niet alleen naar een knappe tijd bij de seniors-dames, maar ook naar de provinciale titel. In betere omstandigheden zit een kwalificatie voor het E.K. in Amsterdam er zeker in.

PK - Renée Eykens - 800 m

Renée Eykens


Tot slot zorgde Timothy Truyts met de discus (46 m 24) voor zijn vierde opeenvolgende provinciale titel bij de seniors-heren en benaderde daarmee zijn P.R. Sam Vanagtmael sloot het rijtje medaillewinnaars af met een 2de plaats bij het verspringen (6 m 33) en de zilveren medaille.

PK Brasschaat - Timothy Truyts - discus

Timothy Truyts


De balans van twee dagen jacht op medailles: 9 x goud, 8 x zilver en 5 x brons … een knappe inzet van het outdoorseizoen door onze atleten. En – wat Kapellen betreft – een uitstekend voorbeeld van een organisatie op een terrein dat niet meteen uitblinkt door de beschikbare ruimte en accommodatie … maar dat – door de inzet van velen – tot een volwaardige omgeving voor dit “Provinciaal Kampioenschap Alle Categorieën” werd omgebouwd. Il faut le faire ! Bedankt allemaal !

Hugo De HoonRESULTATEN KAPE-DEELNEMERS DAG 1 – 23.04.2016 – BRASSCHAAT

Categorie Atleet Proef Prestatie Plaats
Cadetten
Meisjes
Lynn Beck 80 H 11″96 – 11″79 1ste in reeks – 1ste in finale en PROVINCIAAL KAMPIOEN
ver 5 m 24 1ste en PROVINCIAAL KAMPIOEN
Jana Berben 80 H 13″83 5de in reeks
Jenthe Dua 80 H 14″38 3de in reeks
Sofie Gysen speer 23 m 50 4de
Heleen Vermeulen 1500 m 4’54″82 2de en ZILVER
Cadetten
Jongens
Ailko Claeys 100 m 13″42 3de in reeks
Lukas Maes 800 m 2’09″62 4de
Yenthe Mariën 100 m 13″85 6de in reeks
Brent Philips discus 30 m 70 3de en BRONS
Jens Vander Avert kogel 10 m 23 5de
discus 27 m 90 6de
Bart Van Zele 100 m n.g.
Scholieren
Jongens
Arno Coppens 100 m 13″50 5de in reeks
Qendrim Jonuzi 100 m n.g.
200m n.g.
Lander Vermeulen 800 m 2’04″27 5de
Juniors Dames Jolien Denis 3000 m 11’04″52 2de en ZILVER
Emma Van Laer 400 H 61″19 1ste en PROVINCIAAL KAMPIOEN
Juniors Heren Jordi Van den Eynden 100 m 11″52 – 11″46 1ste in reeks – 2de in finale en ZILVER
200 m 22″75 2de en ZILVER
Seniors Dames Renée Eykens 1500 m n.g.
Seniors Heren Yannik Stevens 100 m n.g.
Timothy Truyts kogel 13 m 19 4de
discus 46 m 24 1ste en PROVINCIAAL KAMPIOEN
Jordy Van Boven 100 m 12″05 5de in reeks
Masters Dames Veerle Dierckx speer 22 m 75 8steRESULTATEN KAPE-DEELNEMERS DAG 2 – 24.04.2016 – KAPELLEN

Categorie Atleet Proef Prestatie Plaats
Cadetten
Meisjes
Lynn Beck 100 m 12″66 – 12″43 1ste in reeks – 2de in finale en ZILVER
200 m 25″73 2de in reeks en ZILVER
Sofie Gysen kogel 9 m 02 8ste
Jana Berben 200 m 29″80 2de in reeks
Jenthe Dua 200 m 30″32 2de in reeks
Shayenne Haast 100 m 15″32 5de in reeks
200 m 31″69 5de in reeks
Heleen Vermeulen 800 m 2’20″84 1ste en PROVINCIAAL KAMPIOEN
Cadetten
Jongens
Ailko Claeys ver 4 m 77 9de
HSS 10 m 35 3de en BRONS
Lukas Maes 1500 m 4’34″23 3de en BRONS
Yenthe Mariën ver 5 m 00 6de
HSS 10 m 59 2de en ZILVER
Brent Philips speer 34 m 38 6de
Bart Van Zele ver 4 m 33 14de
HSS 10 m 06 4de
Scholieren
Jongens
Arno Coppens ver 4 m 54 8ste
HSS 10 m 05 6de
Jonas Vander Avert 110 H 18″76 6de
polsstok 3 m 05 7de
Lander Vermeulen 400 m 53″86 4de in reeks
Koen-Jr Peirelinck 1500 m 4’32″51 4de
Juniors Dames Utti Stevens discus 26 m 21 4de
Emma Van Laer 100 m 12″67 – 12″44 1ste in reeks – 1ste in finale en PROVINCIAAL KAMPIOEN
200 m 25″14 1ste in reeks en PROVINCIAAL KAMPIOEN
Juniors Heren Stijn Huys 5000 m 18’28″54 3de en BRONS
Arno Roelants speer 41 m 19 3de en BRONS
Jordi Van den Eynden 110 H 14″62 1ste en PROVINCIAAL KAMPIOEN
Seniors Dames Marijke Van Acker T44 100 m 19″11 6de in reeks
Renée Eykens 800 m 2’04″75 1ste en PROVINCIAAL KAMPIOEN
Seniors Heren Jordi Van Boven 400 H 63″83 5de
Lex Van den Wijngaert 5000 m 15’22″57 4de
Sam Vanagtmael ver 6 m 33 2de en ZILVER
HSS 11 m 78 4de
Tim Verbraeken ver 5 m 28 15de
Masters Dames Veerle Jennes 100 m 14″16 5de in reeks
0 likes Kampioenschappen - archief # , , ,
Share: / / /

One thought on “Provinciaal Kampioenschap Alle Categorieën – 23.04.2016 & 24.04.2016 – Brasschaat & Kapellen – verslag

  1. Philips schreef:

    Hugo, toch even melden dat Brent en 3de plaats behaalde met discus en NIET met speer. Intussen stond deze fout dus ook in verschillende reclamebladen. Graag toch rechtzetten aub. Bedankt, groetjes. Fam. Philips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand