Uitslag Provinciaal Kampioenschap Veldlopen A.C. – 07.02.2010 – Mechelen
November 28, 2021 at 9:31 am

Uitslag Provinciaal Kampioenschap Veldlopen A.C. – 07.02.2010 – Mechelen

Tijdens dit “Provinciaal Kampioenschap Veldlopen A.C.” op zondag 7 februari in Mechelen, moeten de KAPE-atleten zowat het beste resultaat van de voorbije decennia op een provinciaal veldloopkampioenschap hebben neergezet. Met 2 provinciale kampioenen, 2 zilveren plakken en 1 bronzen medaille. Met een sterke collectieve prestatie van alle deelnemers, werd het een absoluut geslaagde uitstap naar het Sportpark De Nekker.
RESULTATEN KAPE-DEELNEMERS

Categorie Atleet Plaats
Benjamins-Meisjes Emily Valkeneers 14de
Jana Berben 13de
Heleen Vermeulen 20ste
Jenthe Dua 22ste
Benjamins-Jongens Milan Balemans 14de
Bryan Stelter 44ste
Toby Temmerman 40ste
Pupillen-Meisjes Kathleen Van Thillo 53ste
Pupillen-Jongens Koen Jr. Peirelinck 13de
Lander Vermeulen 28ste
Miniemen-Meisjes Emma Van Laer 2de en ZILVER
Jolien Denis 6de
Miniemen-Jongens Vince De Rycke 2de en ZILVER
Jochem Vermeulen 4de
Jordi Van den Eynden 8ste
Joren Folens 16de
Glenn Van Thillo 42ste
Mo Abou El Fath 33ste
Cadetten-Meisjes Renée Eykens 1ste en PROVINCIAAL KAMPIOEN
Lieselot Ickx 36ste
Karo De Rycke 39ste
Cadetten-Jongens Grégoire Coppens 1ste en PROVINCIAAL KAMPIOEN
Scholieren-Jongens Stijn Adriaensen 14de
Juniors-Heren Jan Adriaensen 3de en BRONS

VERSLAG

Een overzicht van de voornaamste prestaties in de verschillende categorieën.

BENJAMINS

Bij de meisjes eindigde Emily Valkeneers als 14de bij de jongsten, het trio Jana Berben (13de), Heleen Vermeulen (20ste) en Jenthe Dua (22ste) liep de ziel uit hun lijf bij de oudste benjamins. Bij de jongens eindigde Milan Balemans bij zijn crossdebuut meteen op een 14de plaats. Bryan Stelter ging eveneens bij de jongste benjamins als 44ste over de eindstreep. Eén reeks hoger bij de tweedejaars-benjamins  finishte Toby Temmerman als 40ste.

PUPILLEN

Bij de pupillen-jongens was Koen Jr. Peirelinck als snelste KAPE-ër over de meet. Bij de eerstejaars eindigde hij 13de. Een jaartje ouder en wat verder in de uitslag kwam Lander Vermeulen (28ste). Kathleen Van Thillo finishte als 53ste bij de eerstejaars-meisjes.

MINIEMEN

Bij de miniemen mochten we de superlatieven bovenhalen. Of wat moeten we anders zeggen van een 2de plaats en de zilveren medaille voor Emma Van Laer bij de eerstejaars en een 6de plaats voor Jolien Denis bij de tweedejaars. Logisch dat de jongens niet wilden onderdoen. En daar zag het plaatje er minstens even mooi uit met eveneens een 2de plaats en dus ook een zilveren medaille voor Vince De Rycke, een 4de plaats voor Jochem Vermeulen en een 8ste plaats voor Jordi Van den Eynden. Verder bij de eerstejaars-miniemen nog Joren Folens (16de) en Glenn Van Thillo (42ste). 3 KAPE-ërs in de top-10, knap werk, kerels. Bij de tweedejaars sloot Mo Abou El Fath zijn kampioenschap af op een 33ste stek.

CADETTEN

Onze cadetten leverden in Mechelen de bevestiging van al hun knappe prestaties van het voorbije veldloopseizoen. Met een provinciale titel zette Renée Eykens bij de meisjes de (voorlopige) kroon op het werk. Het duo Lieselot Ickx (36ste) en Karo De Rycke (39ste) ontliep elkaar niet veel aan de eindstreep.

Bij de jongens werd het een knallende wedstrijd aan hoog tempo, waarbij de toppers elkaar niet veel toegaven. Maar aan de meet worden de prijzen verdeeld en daar was het onze Grégoire Coppens die als eerste en dus als provinciaal kampioen over de finish stormde.

SCHOLIEREN – JUNIORS

Broers Stijn Adriaensen en Jan Adriaensen waren onze “oudste” deelnemers op dit provinciaal kampioenschap. Voor Stijn zat er bij de scholieren een 14de plaats in. Bij de juniors was er opnieuw een podiumplaats voorbehouden aan een KAPE-Г«r : Jan Adriaensen werd 3de, goed voor brons, dus !

Hugo De Hoon

0 likes Kampioenschappen - archief # , ,
Share: / / /

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand