Renée Eykens … minimum voor Olympische Spelen !!! – 11.06.2016 – Leiden (NL)
July 20, 2024 at 4:05 am

Renée Eykens … minimum voor Olympische Spelen !!! – 11.06.2016 – Leiden (NL)

Rio … here we come ! Tijdens de “45ste Gouden Spike” in het Nederlandse Leiden op zaterdag 11 juni, dook Renée Eykens onder het minimum voor deelname aan de Olympische Spelen. Met een tijd van 2’01″34 werd ze 2de in de wedstrijd … en is haar ticket voor Brazilië binnen. Proficiat !

Renée - Gouden Spike Leiden - 11.06De uitslag in Leiden zag er zo uit:

Renee - Gouden Spike Leiden - 11.06De wedstrijd kan je hier live bekijken: https://www.facebook.com/GoudenSpike/videos/919735514821317/


Het minimum voor Rio bedroeg 2’01″50 … de 16/100sten die Renée te kort had in Bellinzona (S) op maandag, had ze nu over in Leiden (NL). De verslaggever van Atletieknieuws.be laten we graag aan het woord:


“Ook afgelopen week kwam Eykens al eens dicht bij de OS-limiet. In het Zwitserse Bellinzona finishte ze op maandagavond in 2’01”66, amper 16 honderdsten boven het minimum. In Leiden was het wel raak. In ideale omstandigheden koos Eykens voor een voorzichtige aanvangsronde. Na 400 meter passeerde de haas in iets meer dan 57 seconden. Eykens volgde dan in vijfde positie en passeerde na iets minder dan 59 seconden aan de bel. In de tweede en laatste ronde schoof ze stelselmatig op om in de laatste honderd meter haar duivels te ontbinden. Met 2’01”34 aan de finish bleef Eykens uiteindelijk keurig onder het minimum voor deelname aan de Spelen. De overwinning ging naar de Oegandese Willie Nanyondo die de klok deed stoppen na 2’00”57.”

“Het Belgisch record 800m voor beloften staat al sinds 1978 op naam van Anne-Marie Van Nuffel. Zij liep in Nice naar een handgestopte 2’01”0. Op de nationale ranglijsten aller tijden (bij de senioren) schuift Eykens bovendien op van de zevende naar de vijfde plaats. Ondanks haar recordverbetering blijft ze vijfde op ranglijst voor beloften in Europa dit jaar. Op de wereldjaarranglijst bij de senioren schuift Eykens nu op naar de 53ste plek en op de Europese seniorenranking pronkt ze nu op een knappe 23ste plaats.”

Michiel Baetens – Atletieknieuws.beOp de website van Atletiek Vlaanderen konden we – enkele uren na de wedstrijd – de reactie van Renée  al lezen:


“Echt ongelooflijk, het dringt nog niet echt tot me door. Vóór het seizoen was kwalificatie voor het EK de doelstelling en nu sta ik plots op de Spelen. Het hoogste wat je in de atletiek kan bereiken. Ik droom al sinds mijn zevende van de Spelen en vandaag is die droom al werkelijkheid geworden”, reageerde Renée enkele uren na de wedstrijd.

“Na de IFAM begon ik er stilletjes aan te denken, al zat ik er toen nog een halve seconde boven. Toen ik in Bellinzona van heel weinig het minimum miste, begon ik steeds meer te geloven dat ik die limiet in de benen had. Maar dan moesten de omstandigheden wel voor 100% meezitten. En dat was vandaag meer het geval dan in Bellinzona. De wedstrijd verliep heel gestrekt, er werd ook minder geduwd en getrokken. Ik ben geleidelijk aan beginnen opschuiven en heb me echt over de finish gesmeten. Ik wou immers niet nog eens van zo weinig de limiet mislopen.”

“Ik ga nu eerst even alles laten bezinken en genieten van deze prestatie. Daarna gaan we zien hoe het met de planning verder gaat. Het is immers nog een hele tijd tot in augustus. Maar dit nemen ze me in elk geval nooit meer af.”

Topsport Vlaanderen


En bekijk en beluister HIER een interview van Renée met “Losse Veter.nl”, het Nederlandse voorbeeld van Atletieknieuws.be

0 likes Allerlei # , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand