Sportclubs moeten kleedkamers en sanitair zelf poetsen – 20.04.2015 – Kapellen
April 14, 2024 at 7:26 am

Sportclubs moeten kleedkamers en sanitair zelf poetsen – 20.04.2015 – Kapellen

Het gemeentebestuur heeft het reglement rond het gebruik van de sportinfrastructuur aangepast. Clubs die buiteninfrastructuur gebruiken, dienen straks zelf de kleedkamers en het sanitair te poetsen. Ook voor KAPE geldt deze regeling vanaf 1 september 2015.

Omdat jullie het niet altijd van ons dienen te vernemen, hebben we even een neutraal verslag uit de kranten opgediept. Verslaggever Nicole Verstrepen schreef volgend artikel in “Het Nieuwsblad”, zo horen jullie het ook eens van een ander !

Gemeente Kapellen - Logo“Op de jongste gemeenteraad stond de aanpassing van het retributiereglement voor het gebruik van de gemeentelijke sportinfrastructuur op de agenda. Clubs die gebruikmaken van de sporthal, betalen vanaf het nieuwe sportseizoen 20 procent meer en aan de sportclubs die de openluchtlocaties gebruiken, wordt vanaf september een bijdrage gevraagd van 5 euro per lid, per sportseizoen. “De bijdragen werden sinds 1998 niet meer aangepast. Tegenover de omringende gemeenten blijven we een laag tarief aanhouden”, stelt sportschepen Koen Helsen (Open Vld).

“Factuur loopt op”

Tegelijk vraagt het gemeentebestuur dat de clubs die de openluchtlocaties gebruiken vanaf september zelf instaan voor het onderhoud van de kleedkamers. De oppositiepartijen hadden hun bedenkingen bij de aanpassing van het reglement. “U schuift de rekening door naar de clubs. Het lijken kleine bedragen, maar als je wekelijks verschillende keren gebruikmaakt van de infrastructuur, loopt de factuur op. Deze zoveelste retributieverhoging keuren we niet goed”, aldus Harold van der Kraan (sp.a). Vlaams Belang sloot zich bij deze opmerking aan. “Clubs draaien rond vrijwilligers en die zijn vandaag nog moeilijk te vinden en dan ga je de clubs op dat vlak nog eens extra belasten. Wanneer vindt er eens een gemeenteraad plaats zonder dat er een retributieverhoging op de agenda staat?” reageerde Marc Dekkers (CD&V).

Zestig vrijwilligers

Bij de sportclubs zelf zijn de reacties gemengd. “Wij betaalden al voor het gebruik van de atletiekpiste. Voor ons zal de verhoging wellicht niet zoveel meer betekenen, maar wie gaan we weeral bereid vinden om de kleedkamers te poetsen? Ik vrees dat we dezelfde vrijwilligers extra zullen moeten belasten. We zullen zien hoe we dit oplossen”, reageert Hugo De Hoon, secretaris van AC KAPE.

Lucien Jacques, voorzitter van FC Cappellen, ziet het wel zitten dat de club zelf voor het onderhoud van de kleedkamers instaat. “Wij hebben een batterij van zestig vrijwilligers. Een van de dames heeft al aangegeven dat ze wel wil komen poetsen”, stelt hij.”

 

Bron: Het Nieuwsblad.

 

0 likes Allerlei # , , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand