Kampioenenviering – 04.03.2016 – Stabroek
June 13, 2024 at 7:35 am

Kampioenenviering – 04.03.2016 – Stabroek

De gemeente Stabroek organiseerde i.s.m. de gemeentelijke sportraad op vrijdag 4 maart de “Sportviering 2016” in zaal Moorland. Met Jordi Van den Eynden voor de “jeugdtrofee” en Veerle Dierckx als “sportlaureaat” hadden we twee podiumkandidaten (die het net niet haalden) en als “Vrijwilliger uit de 1000” werd Hubert Hendrickx gehuldigd.

KH Stabroek0001

[shashin type=”album” id=”262″ size=”small” crop=”n” columns=”1″ caption=”y” order=”date” position=”center”]

… hier de foto’s van onze atleten op deze kampioenenviering in Stabroek !In het “Sportcafé” in zaal Moorland is het altijd een beetje wachten op de volgende verrassing. En die kwam er dit jaar ook bij de aanduiding van de “Clubtrofee”. Maar eerst de “normale” huldigingen even overlopen. Voor KAPE komen volgende leden uit Stabroek voor één van de huldigingen in aanmerking:


INDIVIDUEEL

  • Jordi Van den Eynden
  • Jolien Denis
  • Veerle Dierckx

PLOEG

  • KAPE-aflossingsteam scholieren-jongens: Jordi Van den Eynden, Jochem Vermeulen, Lander Vermeulen en Corneel RaaffelsNaast deze sportieve prestaties werd in Stabroek voor de tweede keer ook de “Vrijwilliger uit de 1000” verkozen. Alle clubs konden hiervoor kandidaten indienen en voor 2016 had KAPE Hubert Hendrickx voorgedragen voor zijn langdurige inzet voor onze club. Samen met zes andere “vrijwilligers” werd hij – in een origineel filmpje – voorgesteld aan het publiek en mocht hij zijn verdiende beloning op het podium komen ophalen. Proficiat !

KH Stabroek - Hubert HendrickxVoor de “Jeugdtrofee” was Jordi Van den Eynden één van de drie genomineerden. Hij moest het echter afleggen tegen Jade Smits – ooit nog lid van onze club – die met een fantastisch palmares van Vlaamse en Belgische zwemtitels een terechte winnares mag genoemd worden. Voor de “Sportlaureaat van het Jaar” was Veerle Dierckx zelf verbaasd over de nominatie die ze voor deze speciale prijs had in de wacht gesleept. De tegenstand van Dieter Van Eyken – wereldkampioen Freestyle windsurfen en ook al winnaar van de “Trofee voor Sportverdienste” en de “Gulden Garce” in Stabroek – was echter duidelijk een maatje te groot. Ook hier een logische keuze van de jury. Maar zo had KAPE Stabroek toch maar weer twee atleten bij “the best of” !

KH Stabroek - Jordi Van den Eynden


KH Stabroek - Veerle DierckxOnze verbazing sloeg echter weer toe bij het horen van de nominaties voor de “Clubtrofee“. Drie clubs werden genomineerd, waarvan er geen enkele tijdens de normale clubviering ook maar het podium had gehaald … een vreemde keuze ? Petanqueclub “De Witvenners”, “Onze Passie” en “De Vluchtheuvel” waren de kandidaten, van de 14 ploegen bij de volwassenen en de 8 ploegen bij de jeugd die wél een titel hadden behaald en daarvoor gehuldigd werden, was hier totaal geen sprake meer.

Nu goed … de winnaar – “Onze Passie” – zal die “Clubtrofee” – op één of andere manier – wel verdiend hebben. Al moesten velen wel eerst eens gaan opzoeken waarvoor “Onze Passie” dan wel stond … maar dat blijkt een recreatieve club met drumband, twirling en dans te zijn in Hoevenen. Mocht het de bedoeling zijn dat deze titel voorbehouden is voor de “werking” van de clubs en niet voor de “prestaties”, dan valt het natuurlijk te begrijpen … maar dan ontbreekt toch een beetje de keuze voor een sportploeg op basis van de échte sportieve “prestaties”.

Met de “Kampioenenviering” in Stabroek gaat het – erg langzaam – de goede kant op … maar het blijft toch altijd een verbluffend schouwspel. Al maakt dat de sportieve verdiensten van de gehuldigden er natuurlijk niet minder op.

Hugo De Hoon

0 likes Allerlei #
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand