Stabroekse Sportviering – 06.03.2015 – Stabroek
June 13, 2024 at 3:42 am

Stabroekse Sportviering – 06.03.2015 – Stabroek

Op vrijdag 6 maart werden in Stabroek de sportlaureaten en vrijwilligers van de sportclubs gehuldigd in zaal Moorland. Veerle Dierckx was één van de drie kandidaten voor de titel van “Sportlaureaat 2014”, maar windsurfer Dieter Van der Eyken ging met deze onderscheiding aan de haal. Onze voorzitter van KAPE Stabroek – Eddy Dierckx – werd eveneens in de bloemetjes gezet als “vrijwilliger van de sportclub”.


VERSLAG

Burgemeester Rik Frans (N-VA) en schepen voor sport Liesbeth Verhaert (CD&V) wezen in hun openingstoespraken op het belang van de vrijwilligers in verenigingen.  “In de week van de vrijwilligers kunnen wij zeker al diegenen die zich belangeloos op alle vlakken inzetten voor hun vereniging niet vergeten.  Iedereen heeft zo zijn talenten. De atleten gaan tot het uiterste voor hun beste prestatie, de vrijwilligers gaan met veel enthousiasme en plezier door het vuur voor hun geliefde club”, aldus Frans.

KH Stabroek - Vrijwilligers - Eddy Dierckx

 

… de “vrijwilligers” … met o.m. Eddy Dierckx …Daarna werden al de atleten die het voorbije jaar een verdienstelijke prestatie hadden geleverd op het podium geroepen voor een beker en medaille. Bij de individuele kandidaten waren Jordi Van den Eynden en Veerle Dierckx podiumrijp, bij de ploegen was het aflossingsteam van de scholieren-jongens 4 x 100 m (Jordi Richter, Jordi Van den Eynden, Jeroen Gommers en Jochem Vermeulen) genomineerd. Terwijl de ene helft (Jochem en Jeroen) de prijs afhaalde in Kapellen, zorgde de andere helft (Jordi en Jordi) voor de delegatie in Stabroek.

KH Stabroek - Jordi Van den Eynden

... Jordi Van den Eynden …

KH Stabroek - Veerle Dierckx

… Veerle Dierckx …

KH Stabroek - Scholieren-Jongens 4 x 100 m

… en de scholieren-jongens 4 x 100 m – hier de helft van het kwartet Jordi Richter en Jordi Van den Eynden.Voor de jeugdtrofee werden zwemster Jade Smits, skiester Jana Caremans en karateka Wesley Letens genomineerd.  De 14-jarige Jade Smits haalde de trofee binnen. Met haar indrukwekkende resultaten op de Vlaamse, Belgische en Provinciale kampioenschappen was ze zeker een terechte winnares. Voor de clubtrofee kwamen “AC Snelheid”, SK Nieuw Stabroek en TC Stabroek in aanmerking. Net als in 2003 mocht SK Nieuw Stabroek met de trofee naar huis. “Sportlaureaat 2014” werd freestyle windsurfer Dieter Van der Eyken. Hij haalde het van skiester Jana Caremans en “onze” Veerle Dierckx.  In 2010 werd Dieter al jeugdkampioen van Stabroek, is 22 jaar en staat momenteel 5de op de wereldranglijst.

KH Stabroek - Sportlaureaten - Veerle Dierckx

de 3 kandidaten voor de titel van “Sportlaureaat 2014” met Veerle Dierckx en (rechts) de vader van winnaar Dieter Van der Eyken.


Stabroekse Sportviering Logo


... meer foto’s kan je hier vinden !

[shashin type=”album” id=”206″ size=”small” crop=”n” columns=”1″ caption=”y” order=”date” position=”center”]

Hugo De Hoon

0 likes Allerlei # , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand