Steeplebak krijgt zomerafdekking !
February 23, 2024 at 9:08 pm

Steeplebak krijgt zomerafdekking !

Nu de microbe van het steeplelopen bij KAPE heeft toegeslagen én deze discipline ook in onze meetings werd opgenomen, was er nood aan een handelbare zomerafdekking van de steeplebak. Het budget van de Gemeentelijke Sportdienst liet de aankoop ervan niet toe, zodat we als club zelf hebben geïnvesteerd in dit nieuwe (noodzakelijke) materiaal.

OLYMPUS DIGITAL CAMERADe “vaste” afdekking van de steeplebak is van prima kwaliteit … maar dat uit zich ook (en vooral) in het gewicht en de omvang ervan. Onmogelijk om deze tijdens de trainingen telkens te verwijderen en terug te plaatsen. Permanente afdekking is immers noodzakelijk om zowel de eenden uit de steeplebak te houden, als de vervuiling door takken en bladeren te voorkomen. Einddoel is om het water in deze steeplebak zo lang mogelijk netjes te houden.

In overleg met de Gemeentelijke Sportdienst werd gezocht naar een oplossing om onze steeplelopers en -trainers een werkbaar alternatief aan te bieden. Dit werd gevonden in een lichte aluminiumstructuur bedekt met een zeil, met een gewicht dat toelaat om met mankracht deze bedekking te verwijderen bij elke training én terug te plaatsen nà de training.

De uitvoering van dit plan door de Gemeentelijke Sportdienst botste echter op budgettaire problemen. De gemeente Kapellen kan dan – op vlak van belastingen – wel een goedkope gemeente blijven in verhouding tot de omliggende gemeenten, de dalende investeringen en stijgende retributies zijn een opvallend gevolg van deze politieke beslissing. In dit specifieke geval betekende dit dat de Gemeentelijke Sportdienst enkel kon instaan voor de aankoop van het dekzeil. De aankoop van materialen en uitvoering van de dragende structuur heeft onze club weer voor haar rekening moeten nemen.

Na de aankoop van een nieuwe elektronica-installatie (overwegend op kosten van onze club, mét een bijdrage van de gemeente), is dit de tweede investering (overwegend op kosten van onze club, mét een (kleine) bijdrage van de gemeente) die de club voor haar rekening neemt om de atletiekpiste – nochtans een gemeentelijke infrastructuur – met zijn tijd te laten meegaan. Het afschuiven van de kosten op de gebruikers van de infrastructuur is natuurlijk ook een vorm van “belasting”-verhoging, die echter niet in de cijfers van de personenbelasting of onroerende voorheffing terug te vinden is.

Hugo De Hoon


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

0 likes Allerlei # ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand