Stef Vanhaeren – 400 m horden – WERELDWIJD-WERELDTIJD !
April 17, 2024 at 9:17 pm

Stef Vanhaeren – 400 m horden – WERELDWIJD-WERELDTIJD !

Met zijn tijd van 52”34 op de 400 m horden voor scholieren-jongens heeft Stef Vanhaeren niet alleen een flinke hap genomen uit het Belgisch record, maar neemt hij ook een uitzonderlijke plaats in op de wereldranglijst voor 2008 in deze discipline en in zijn categorie.


Zijn tijd was – met uitzondering van een handgestopte tijd in Cuba die nog een beetje sneller was – de 6de elektronische tijd die door de IAAF – de wereldatletiekfederatie – werd genoteerd bij de scholieren-jongens in 2008. In de uitgezuiverde ranglijst – waarbij enkel rekening gehouden wordt met de beste prestatie van elke atleet – betekent het zelfs dat Stef de 3de wereldprestatie neerzette

Ondanks enige twijfel over de leeftijd van een Zuid-Afrikaanse atleet die de 2de beste wereldtijd neerzette, lijkt het er zelfs op dat Stef de beste eerstejaarsscholier van de planeet op de 400 m horden is.

Lijstaanvoerder in 2008 (elektronisch) was Eusebio Haliti (Albanië) met een tijd van 51”73, 2de is de Zuid-Afrikaan Pieter Marx met 52”14 en 3de onze eigen KAPE-ër Stef Vanhaeren met 52”34. Enkel de Cubaan Orlando Ortega wurmt zich met een handgestopte tijd van 51”1 nog netjes bovenaan. Ter vergelijking nog even meegeven dat de beste prestatie aller-tijden geleverd werd door William Wynne (USA) in 2007 met een tijd van 49”01 … dus nog een eindje te gaan voor Stef !

Hugo De HoonHieronder de officiële tabel van de IAAF :

0 likes Artikels # ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand