Stef Vanhaeren op Europees Kampioenschap – 26.07.2010 t.e.m. 01.08.2010 – Barcelona
May 25, 2024 at 3:23 pm

Stef Vanhaeren op Europees Kampioenschap – 26.07.2010 t.e.m. 01.08.2010 – Barcelona

Na de kwalificatie in het Duitse Mannheim, mocht Stef Vanhaeren van 26 juli tot 1 augustus ook deelnemen aan het “Europees Kampioenschap Atletiek” voor seniors in Barcelona. En dat deed hij met veel bravoure tot in de halve finale ! Proficiat !SELECTIE

Tijdens de tweede dag van het BAUHAUS Juniorengala in het Duitse Mannheim heeft Stef Vanhaeren op zondag 4 juli opnieuw voor een knalprestatie gezorgd. Hij liep er een nieuw persoonlijk record op de 400 m horden met 51″00. In Mannheim werd hij tweede in zijn reeks en verbeterde hij zijn P.R. met een halve seconde. Zijn nieuwe besttijd voldoet aan de beloftenlimiet (51″20) voor het E.K. in Barcelona.

Met deze tijd schuift Stef meteen op naar de 4de beste juniorsprestatie aller-tijden. Het Belgisch junioresrecord staat sedert 1986 op naam van Oostendenaar Alain Cuypers (50″15).

LOCATIE

 
Het “20ste Europees Kampioenschap” wordt gehouden in het Olympische Stadion van Montjuic  … gerenoveerd ter gelegenheid van de Olympische Spelen.


 

 

 

 

 

 

PROGRAMMA

Het E.K. in Barcelona start op 26 juli en eindigt op 1 augustus. De reeksen van de 400 m horden staan gepland op woensdag 28 juli, de halve finales op donderdag 29 juli en de finale op zaterdag 31 juli. In de reeksen van deze 400 m horden komen 3 Belgen aan de start : Michaël Bultheel, Nils Duerinck en Stef Vanhaeren.


REEKSENIn de tweede reeks van deze 400 m horden werd het uitkijken naar ons KAPE-boegbeeld. In een sterke reeks werd Stef 5de met een nieuw persoonlijk record van 50″71 … en zo werd het nog afwachten of deze tijd snel genoeg was om opgevist te worden bij de 4 tijdsnelsten !

In de volgende reeksen wisten ook de twee andere Belgen – Nils Duerinck en Michaël Bultheel – zich automatisch te plaatsen voor de halve finale. Na de vierde reeks kon het lijstje opgemaakt worden voor deze volgende ronde … en meteen bleek dat Stef in Barcelona voor een gigantische verrassing had gezorgd. Zijn tijd was snel genoeg voor de halve finale ! Nog een wedstrijdje meer op het programma !Deze 16 gaan door naar de halve finale. Nog een wedstrijdje meer voor Stef op het programma !

De halve finale wordt donderdagavond gelopen.


HALVE FINALE

Op een natte baan in het Olympisch Stadion klokte Stef een tijd van 50″86 als 6de in de eerste halve finale van de 400 m horden. Hier eindigde voor Stef  – en ook voor ploeggenoten Michaël Bultheel (samen met Stef in dezelfde halve finale met 50″60 als 5de) en Nils Duerinck (sterk in de tweede halve finale als 6de met 50″46) – dit atletieksprookje bij de seniors. Nu nog enkele dagen genieten van Barcelona !

0 likes Artikels , Kampioenschappen - archief # ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand