Tips van de jeugdtrainers !
May 25, 2024 at 2:09 pm

Tips van de jeugdtrainers !

Om onze atleten en hun ouders de basisideeën van de jeugdtraining bij KAPE mee te geven, zetten onze jeugdtrainers hieronder de belangrijkste punten op een rijtje. Vier belangrijke onderwerpen : trainingen, kledij, wedstrijden en basishouding.

Trainingen

Benjamins : 1 x per week, ze mogen 2 x per week komen.

Pupillen : 2 x per week een aanrader.

Voor beide categorieën is het zeker niet aanbevolen om 3 keer per week te trainen.

Miniemen : 2 x per week, de 2de-jaars mogen 3 x per week. Miniemen die al aan specifieke trainingen deelnemen, moeten er wel over waken dat ze toch minstens 1 of 2 x per 14 dagen ook een looptraining inlassen. Voor alle specifieke disciplines is immers lopen ook de basis.

Als het atleetje niet kan komen is dat geen probleem, teveel trainen is nooit goed.

Als er geen training is worden jullie steeds op voorhand verwittigd of is iemand tijdig aanwezig om u hierover in te lichten.  Zet uw kind nooit af zonder even te controleren of er wel iemand aanwezig is die training geeft. Je weet maar nooit.

Kom beter iets te vroeg om ze op te halen dan iets te laat. In de zomer is dit van geen belang, maar in de winter lopen ze het risico een verkoudheid op te doen. Het is beter dat u in een warme auto wacht, dan zij in de koude.

Kledij

In de zomer en in de zalen dragen we steeds stevige sportschoenen, korte broek en T-shirt.  Sportschoenen liefst met veters, zijn zeer goed aan te spannen en vallen niet uit. In de zalen steeds zuivere sportschoenen meebrengen.

In de winter als er buiten wordt getraind dragen we lange broeken, muts, handschoenen, sjaal en dikke truien of trainingsvesten. Een truitje teveel is beter dan eentje te weinig. Bij regenweer – zowel in de zomer als in de winter – hebben onze kinderen steeds regenjasjes bij. Winter en zomer wordt er gevraagd drinken mee te brengen. Hier zeker geen koolzuurhoudende dranken, maar water of sportdrank.

Gedrag en houding

We verwachten van onze atleetjes dat ze beleefd zijn, niet vechten en luisteren naar wat er verteld wordt. Vaak geven we nuttige informatie of tips aan uw kinderen die ze niet horen doordat ze spelen of niet aandachtig zijn.  Het is geen school, het is vrije tijd, maar toch denken we dat ze iets willen bijleren, vandaar dat een beetje aandacht soms toch nodig is.

Wedstrijden

In de zomer : beginnende atleten, kangoeroes of benjamins moeten niet onmiddellijk deelnemen aan een wedstrijd. Als ze dit toch willen doen, raden we aan de door onze club georganiseerde wedstrijden uit te kiezen. Ze zijn dicht bij huis en vaak zijn al hun trainingsvriendjes hier aanwezig.

Pupillen en miniemen vragen we om deel te nemen aan de wedstrijden georganiseerd door KAPE zelf, de interclubs en het A.A.S.-criterium. Op deze wedstrijden dragen wij het officiële wedstrijdshirt van KAPE met een bijpassende zwarte korte broek en eventueel spikes.

In de winter : in de winter hebben we indoor de “Superkrack” in de Sportschuur in Hoboken en voor zij die het wensen hebben we outdoor een reeks “aanbevolen veldlopen” in de provincie Antwerpen.

Voor de belangrijkste wedstrijden – zowel in de zomer als in de winter – worden er tijdig uitnodigingen verspreid én wordt alle info op de KAPE-website en op onze Facebook-pagina geplaatst.

Langs deze weg hopen we als jeugdtrainers nuttige tips te hebben gegeven, die u en ons kunnen helpen om uw kind op een aangename manier iets bij te leren op atletiekvlak. Indien er nog vragen zijn, zijn we steeds bereid u hierbij verder te helpen.

Tot op de trainingen !

De jeugdtrainers !

0 likes Artikels #
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand