Tussenstand A.A.S.-criterium 2013
June 25, 2024 at 12:58 am

Tussenstand A.A.S.-criterium 2013

Het AAS criterium 2013 is halverwege … tijd om een balans op te maken van wat onze jonge atleetjes in deze interclub hebben uitgespookt. En dat valt best mee: met 2 individuele leiders, 2 ploegenklassementen en het algemeen clubklassement voor KAPE ziet de toestand er erg positief uit.

Maar uiteraard kan er de volgende vier meetings – op het einde van de vakantie en in de eerste schoolmaand – nog heel veel gebeuren. Niet alle deelnemers hebben alle proeven al betwist of hebben hun maximaal aantal deelnames bereikt, dus verschuivingen in de stand liggen voor de hand. Toch wagen we ons nu even aan een overzicht van de prestaties van onze atleten nà twee wedstrijden op kunststof in Aartselaar en de wedstrijden op de (mini)assepistes van ’s Gravenwezel en Ekeren.

Alle cijfers van deze tussenstand kan je HIER bekijken.

BENJAMINS MEISJES

Onze jongste dames doen het momenteel overweldigend in dit A.A.S.-criterium. Met 4 atleten in de top-5 is het daar al KAPE-wat de klok slaat. Caro Vander Avert (1ste), Kira Khan (2de) en Hanne Dua (3de) bezetten zelfs het hele (voorlopige) podium in deze categorie, Merel Thiryn staat op een boogscheut als 5de geklasseerd en Ilara Blomme staat 16de maar heeft nog niet alle proeven betwist. Geen wonder dat KAPE in het clubklassement met méér dan een straatlengte voorsprong aan de leiding staat. Met 5294 punten hebben onze meisjes een riante marge op de nummer 2 ACBR (2984 punten) en 3 AVKA (2516 punten) bij de clubs.

BENJAMINS JONGENS

De benjamins-jongens doen het kunstje van hun leeftijdsgenoten bij de meisjes min of meer na. Hier vinden we 4 atleten van KAPE in de top-6. Alexander Anthonissen leidt daar de dans vóór Stephane Artois. Witse Jacobs (LIER) vervolledigt het podium. Op de 5de plaats komt dan alweer groen-wit met Daniel Anthonissen, gevolgd door Matteo Eykens als 6de. Ook Dries Gysen als 11de scoort nog lekker en onze jongste in deze reeks Ben Vander Avert staat netjes 20ste. Jarno Blomme (28ste) en Stef Gielen (44ste) hebben nog onvoldoende proeven gedaan om een definitief oordeel over te vellen. Ook hier mag het duidelijk zijn dat de invasie van KAPE-atleten op de topplaatsen positieve gevolgen heeft voor het clubklassement. Onze jongens leiden daar met 8233 punten, hun opvolgers Lier als 2de (5514 punten) en BVAC als 3de (3810 punten) moeten nog een gigantische kloof overbruggen.

PUPILLEN MEISJES

De deelname van KAPE-pupillen bij de meisjes is erg beperkt. Dat heeft uiteraard zijn weerslag op de tussenstand. Sofie Gysen heeft zich al wel van een podiumplaats verzekerd na 4 wedstrijden, ze staat momenteel op de 3de plaats nà Catherine De Bie (ACBR) en Tessa Nijssen (ESAK). Emily Valkeneers (30ste), Jeleen De Bruyn (32ste) en Magali Roumen (46ste) hebben nog niet aan alle proeven meegedaan, wat uiteraard hun puntenscore beïnvloedt. In het clubklassement staat KAPE op een 4de plaats met 5059 punten, de leiding is daar in handen van AVKA met 8016 punten.

PUPILLEN JONGENS

De bovenste regionen bij de pupillen-jongens kleuren ook weer KAPE, met 3 atleten in de top-6. De leiding moeten ze momenteel aan Jasper Wildemeersch (ACBR) laten, maar met een 2de plaats voor Brent Philips, een 4de voor Jits Dua en een 6de voor Jens Vander Avert zitten ze op het vinkentouw op weg naar het podium. Sebastien Artois staat 15de, maar heeft nog enkele proeven te goed. Nils Vander Avert (20ste) en Timon Hofmans (32ste) vervolledigen daar onze vertegenwoordiging. Met een ruime aanwezigheid van zowel KAPE als ACBR aan de top, is het in het clubklassement uiterst spannend. Momenteel leidt ACBR met 10321 punten vóór KAPE met 10185 punten … nog geen 40 punten verschil tussen de nummers 1 en 2. Dat kan daar nog tot het einde van dit criterium knokken worden voor de eindzege bij de clubs.

MINIEMEN MEISJES

Onze miniemen-meisjes doen alles graag “samen” … en dat weerspiegelt zich ook aan de groepering in het individueel klassement. Jana Berben (6de), Jenthe Dua (7de), Kathleen Van Thillo (9de) en Heleen Vermeulen (12de) zitten elkaar kort op de hielen. Hun gezamenlijk puntentotaal (11095 punten) is fors genoeg om als 2de nog steeds een bedreiging te zijn voor de leider in dit klassement ESAK met 11860 punten. Ook hier blijft de spanning (vermoedelijk) nog een tijdje aanhouden.

MINIEMEN JONGENS

In deze categorie valt vooral op dat heel wat KAPE-atleten nog een aantal proeven missen om tot een deftig eindtotaal te komen. Enkel Jonas Vander Avert als 2de in het individueel klassement en dus podiumrijp, Thomas Mous (14de) en Jonas Mous (17de) hebben alle proeven al minstens éénmaal betwist. Voor Thomas Gueutal (23ste), Bart Van Zele (27ste), William Gueutal (31ste), Lukas Maes (32ste) en Toby Temmerman (38ste) is er nog veel werk aan de winkel om hun puntentotaal en hun plaats in de rangschikking op te krikken. Dat zal ongetwijfeld ook zijn invloed hebben op het clubklassement, waar KAPE met 11204 punten nu een 3de plaats bezet, nà nummer 1 ACBR (13228 punten) en nummer 2 AVKA (12016 punten).

ALGEMEEN KLASSEMENT

De sterke prestaties binnen een aantal categorieën hebben uiteraard ook hun invloed op de (voorlopige) tussenstand van het algemeen klassement. Dat ziet er nu zo uit:

1 KAPE 51170 punten
2 AVKA 45678 punten
3 ACBR  41605 punten
4 LIER 41047 punten
5 BVAC 31691 punten
6 ESAK  30038 punten
7 SGOLA 18439 punten

 

Het tweede deel van dit A.A.S.-criterium schiet op gang in augustus. De volgende wedstrijden gaan door op Antwerpen-Kiel (BVAC – 25.08.2013), in Boechout (SGOLA – 01.09.2013), in Kapellen (KAPE – 08.09.2013) en de finale is voorzien op de fonkelnieuwe atletiekpiste in Essen (ESAK – 28.09.2013).

Hugo De Hoon

0 likes A.A.S.-criterium - archief # ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand