Uitslag “Cross International Hyères” – 27.11.2016 – Hyères (F)
April 14, 2024 at 7:55 am

Uitslag “Cross International Hyères” – 27.11.2016 – Hyères (F)

Renée Eykens, op zaterdagavond in Sint-Truiden nog uitgeroepen tot “Belofte van het Jaar” 2016, was op zondag 27 november in de internationale veldloop van het Zuid-Franse Hyères aan het werk. Met een knappe derde plaats zette Renée haar ambities voor het Europees Kampioenschap Veldlopen kracht bij.

hyeres-renee-charlotte-27-11Renée moest in Hyères, waar het 20° C was, enkel twee Afrikaanse atletes laten voorgaan. “Ik liep lange tijd op eigen tempo en kon geleidelijk van de vijfde naar de vierde plaats opschuiven. In de slotronde versnelde ik en wist ik uiteindelijk de derde plaats in de wacht te slepen. Daar ben ik heel tevreden mee. Ten opzichte van vorig jaar houd ik nu ook een beter gevoel aan mijn wedstrijd over”, analyseerde zij haar race.

Na deze prestatie zou ik heel graag ook het E.K. cross in Chia lopen. Zeker ook omdat het parcours er heel vlak is. Ik wil dan ook graag mijn steentje bijdragen aan een mooie plaats voor het Belgische beloftenteam op Sardinië.”

Renée kwam ook nog even terug op haar Gouden Spike bij de beloften. “Jammer dat ik er zelf niet bij was. Maar ik vind het fantastisch. Het motiveert me alleen maar om in de toekomst nog beter te doen.”

Bron: Atletiek Vlaanderen

hyeres-renee-podium_2-27-11


hyeres-renee-charlotte-27-11

Ook maatje Charlotte Symens liep mee in de wedstrijd en werd knap 8ste.

0 likes Veldlopen - archief # , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand