Uitslag “Belgisch Kampioenschap Masters Indoor” – 13.03.2010 – Gent
May 25, 2024 at 2:40 pm

Uitslag “Belgisch Kampioenschap Masters Indoor” – 13.03.2010 – Gent

Op zaterdag 13 maart trokken Simone Steylaerts en Carina Michiels samen naar het “Belgisch Kampioenschap Masters Indoor” in de Topsporthal in Gent. En voor Simone leverde dit een gouden (200 m) en voor Carina een zilveren medaille (800 m) op.


RESULTATEN KAPE-DEELNEMERS

Categorie Atleet Proef  Prestatie Plaats
W40 Carina Michiels 800 m 2’38″76 2de en ZILVER
W50 Simone Steylaerts 200 m 32″98 1ste en GOUDVERSLAG

Eerder dit jaar had ik, in gezelschap van routinier Simone Steylaerts al een eerste keer kunnen proeven van mijn eerste indoorwedstrijd. De sfeer toen en de resultaten die meevielen hebben me het lef gegeven om me voor het “Belgisch Kampioenschap Indoor Masters” in te schrijven. En Simone kon zich ook weer vrij maken, met twee die verplaatsing maken is een pak gezelliger!

Door de voorinschrijvingen konden we op voorhand onze kansen al goed inschatten. Eigenlijk moesten we die dag enkel gaan voor een goede tijd, de kleinere bezetting in onze reeksen maakte immers dat we enkel bij diskwalificatie het podium zouden missen.

Vooraf weer eerst die gezellige sfeer, minder jonge en oudere atleten die het beste gaven van zichzelf, sommigen konden me écht verbazen. Ik stond te kijken naar een reeks 200 m, waar drie Britten van 65+ nog netjes 27’ liepen! We waren ook getuige van 2 wereldrecords, M55+, 400 m net onder de minuut, en een Nederlandse ‘dame’ van 60+ die 1.40 m sprong. En tussen al die atleten, twee knarren van KAPE!

Eerst ikzelf, 35+ en 40+ samen aan de start voor de 800 m. Wetende dat ik de oudste was …, binnen drie weken word ik 45! Bij de start heb ik me even laten verrassen, er werd gestart aan de gebogen lijn en ik was helemaal niet mee. De eerste bocht zat ik dus achteraan, maar heb me rustig een beetje naar voor gewerkt. Wanneer ik voor een eigen tijd ga, mag ik me niet achteraan nestelen, dat heeft de ervaring me geleerd. Blij dat ik ‘gecontroleerd’ mijn 4 rondjes heb kunnen afwerken in een tijd van 2’38”76 … ik was content over mijn tijd en daar behaalde ik dan ook de tweede plaats en de zilveren medaille mee bij W40+. Maar niet laatst in de reeks, oef!

Simone wilde vooral haar tijd verbeteren die ze gehaald had op het P.K. in januari. Toen zat ze spijtig nét boven de 33 sec. voor haar 200 m. Zij zat in haar reeks ook opgezadeld met een jongere leeftijdscategorie, die te snel was om aan te klampen en haar leeftijdsgenoten waren duidelijk te traag. Zo moest zij eigenlijk haar race alleen lopen, maar zij behaalde een tijd waar ze tevreden over kon zijn, nét onder de 33” , 32”98 en een eerste plaats en de Belgische titel W50+! Beiden tevreden naar huis met zilver en goud.

Onze fantasie is ondertussen een beetje op hol geslagen. We zijn daar te weten gekomen dat Gent volgend jaar het W.K. Masters organiseert, vandaar de grote opkomst Britten, zij kwamen de boel al eens verkennen. Dus wordt misschien vervolgd, we schamen ons niet voor onze ambities!


                            Simone Steylaerts en Carina Michiels

0 likes Kampioenschappen - archief # , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand