Uitslag Belgisch Kampioenschap Meerkampen op 17 en 18 augustus 2019 te Brugge
June 25, 2024 at 2:29 am

Uitslag Belgisch Kampioenschap Meerkampen op 17 en 18 augustus 2019 te Brugge

Indien je zoals Caro Vander Avert op het Belgisch Kampioenschap meerkampen zilver behaalt dan heb je natuurlijk goed gepresteerd op alle proeven want anders lukt dat gewoon niet. Maar Caro blonk vooral uit op beide werpnummers, kogel en speer, die ze overigens ook beide won. Doordat de leidster in de meerkamp 3 ongeldige pogingen liet optekenen bij datzelfde speerwerpen was de Belgische 6 -kamp titel ei zo na nog voor haar. Naast zilver, als eerstejaars cadet nota bene, was ook een nieuw persoonlijk record van 3580 punten voor haar een bijkomende beloning.

Sinds enkele jaren dienen de scholieren jongens een heuse tienkamp af te werken. Brent Philips behaalde op de eerste 9 proeven, met uitzondering voor het polsstokspringen dat wat tegensloeg, steeds prestaties heel dicht in de buurt van zijn persoonlijke records, dan weer slechts een paar centimeter minder en dan weer een paar honderdsten van een seconde beter. Maar bij de 10e proef, de door de meeste tienkampers gevreesde 1500 m, gaf hij iedereen het nakijken. En zo schoof Brent met 5629 punten op naar een zeer verdienstelijke 7e plaats en dit op het hoogste Belgische meerkamp niveau.

0 likes Kampioenschappen , Kampioenschappen - archief # ,
Share: / / /

One thought on “Uitslag Belgisch Kampioenschap Meerkampen op 17 en 18 augustus 2019 te Brugge

  1. Philips Werner schreef:

    Even toch een kleine verduidelijking met betrekking tot de tienkamp van Brent . Bij het polsstokspringen is er helemaal niks tegengeslagen voor Brent . Het is eerder door de onkunde/onmenselijkheid van de hoofdjury en het egoïsme van sommige andere atleten, dat Brent een prachtig persoonlijk en clubrecord, een vierde plaats op het Bk en de magische grens van 6000 punten is ontnomen . Bij een heuse stormwind waarbij de stoelen, scoreborden etc letterlijk komen voorbij vliegen is het NIET veilig om tegen de windrichting 4m te springen . Niettegenstaande ALLE atleten met de wind mee wilden springen (weliswaar met een herstelde insteekbak) , wat de hoofdjury dus naast zich neerlegde , werd tussen de atleten eigenlijk afgesproken NIET te springen en gewoon de aanvangshoogte van 2m40 te springen . Ook de leider sprong maar 2m40 , doch enkele anderen deden verder….sportiviteit noemen ze zoiets . Een wereldrecordpoging van 6m20 werd nog wel ondernomen …maar de jury snapte de boodschap (weer) niet en kreeg de lat mede door de wind niet gelegd . Een belachelijke gele kaart voor de betrokken atleet was volgens de jury weer de enige goede oplossing . Mede door het barslechte weer op beide dagen en kordate beslissingen (niet dus) start een BK meerkamp dus op zaterdag 10u ‘s morgens en eindigt deze op zondag 21u30 …Er is voor Brent weinig tegengeslagen…even ter verduidelijking Brent start in een normale wedstrijd op aanvangshoogte 3m60 , waarom zou hij in godsnaam op 2m40 springen ? …en om de boodschap helemaal over te brengen . Een week later heeft hij in Breda het clubrecord op 3m96 gebracht . Brent en AC KAPE zijn een heel mooi record ontnomen . Het enige echte record staat officieel niet op papier, maar zij die er waren weten zeker wie en met hoeveel punten het heeft PUNT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand