Uitslag Provinciaal Kampioenschap Alle Categorieën op 20 april 2019 te Merksem en 22 april 2019 te Mol
July 20, 2024 at 3:36 am

Uitslag Provinciaal Kampioenschap Alle Categorieën op 20 april 2019 te Merksem en 22 april 2019 te Mol

KAPE behaalde 19 medailles waaronder maar liefst 10 keer de Provinciale titel.

De meest imposante prestaties werden geleverd door Alexander Anthonissen, die bij de CADJ met 2 nieuwe clubrecords dubbel Provinciaal Kampioen werd, en dit zowel met de kogel als met de discus. Bij het kogelstoten won hij met meer dan 6 meter (!) verschil op de 2e, dan zou je eigenlijk een ‘platina medaille’ moeten krijgen.

Bovendien hebben we er met Jonas Vander Avert ook nog een tweede dubbele Provinciale outdoor kampioen erbij. Hij won bij de JUNH het polsstokspringen (ook met een nieuw CR) en vulde tussendoor zijn palmares aan met nog een titel bij het kogelstoten en zilver bij het discuswerpen.

Maar er waren nog ook 2 andere driedubbele medaillewinnaars, JUND Lynn Beck werd Provinciaal Kampioen met een nieuw clubrecord op 100 m horden. Ze behaalde zilver op de 100 m, waar de finale gelopen werd met meer dan 3 m/s wind … tegenwind wel te verstaan. En ook nog brons op de 200 m.

Dezelfde verzameling aan Provinciale medailles kan nu ook fier getoond worden door SCHJ Brent Philips, maar hij deed het dan in kampnummers. Hij werd Provinciaal Kampioen in het polsstokspringen, zilver met de speer en brons met de discus.

De enkelvoudige Provinciale titels werden behaald door JUNH Lukas Maes op de 5000 m, SCHM Hilary Udechukwu op de 400 m, CADJ Kobe Abelshausen op de 800 m en CADJ Ynse Hoornaert in het hoogspringen.

Hieronder zeker verder lezen want het verhaal gaat echt nog verder.

Net geen Provinciale titels, maar wel 2 podiumplaatsen waren er dan weer voor CADM Caro Vander Avert met zilver in het verspringen en brons bij het kogelstoten. Sette Van hoof miste tot 2 x toe met minder dan een neuslengte verschil telkens nipt de Provinciale titel, tweemaal zilver dus, zowel op de 800 m als op de 1500 m.

En het had nog beter kunnen zijn want, naast enkelen, bijna zekerheden voor medaillewinst, die omwille van blessures niet konden deelnemen, konden verschillende atleten ook nog een 4e plaats voorleggen, waarbij de meest opvallende deze van SCHJ Elijah Van Dorst op de 100 m. In deze finale werd hij 4e in dezelfde tijd als de bronzen 3e en was hij slechts 3 honderdsten van een seconde verwijderd van … goud.

In begin van de 20e eeuw lanceerde de toenmalige IOC voorzitter, baron Pierre de Coubertin, de Olympische spreuk ‘Deelnemen is belangrijker dan winnen’. Maar we krijgen steeds meer de indruk dat de KAPE-atleten deze spreuk voor henzelf stilaan aan het wijzigen zijn naar ‘Deelnemen is belangrijk, maar kunnen winnen is toch ook plezant’.

Hier vind je een overzicht van alle KAPE resultaten tijdens dit PK :  PK2019AC_UitslagenKAPE

En hieronder kan je de volledige wedstrijduitslagen van dit PK raadplegen.

Merksem 20/04/2019 :  UitslagPK2019AC_dag1

Mol 22/04/2019 : UitslagPK2019AC_dag2

0 likes Kampioenschappen , Kampioenschappen - archief #
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand