Uitslag van het PK Meerkampen Jeugd te Duffel – Pinkstermaandag 10 juni 2019
April 17, 2024 at 9:58 pm

Uitslag van het PK Meerkampen Jeugd te Duffel – Pinkstermaandag 10 juni 2019

 

Zilver voor Jonas Gorts en brons voor Ashley Sebregts, maar ook Eva Moons en Alessandra Verbeke heel dicht in de buurt van het podium.

Op linkse foto een rustige Jonas met zilver en op rechtse foto een stralende Ashley met brons

Hieronder kan je het wedervaren van onze 5 jonge atleten op dit Provinciaal Kampioenschap Meerkampen lezen.

In de vierkamp voor benjamin meisjes behaalde Eva Moons de 5e plaats op 44 deelneemsters. Ze was in al haar 4 proeven bij de eerste 8 (telkens virtueel in de finale dus). Maar ze viel vooral op door haar indrukwekkende 600 m, 2’06”77, nadat ze eerder op dag met 9”94 op de 60 m vlak ook onder de magisch 10 seconden grens was gedoken.

Bij de benjamins jongens dongen maar liefst 59 atleten naar de Provinciale titel. Jonas Gorts begon sterk met 9”38 op de 60 m en 29m40 met de hockeybal, maar bij het verspringen kon hij, alhoewel hij op deze proef nog 4e werd, niet echt zijn draai vinden. Op de afsluitende 600 m deed hij dan wat hij moest doen, namelijk zijn 2e plaats in het klassement consolideren zodat hij op het podium mocht om de zilveren provinciale vierkamp medaille in ontvangst te nemen.

Tussen de 61 pupillen meisjes van over de ganse provincie had KAPE 2 deelneemsters. Alessandra Verbeke gaf op de 60 m meteen haar visite kaartje af, 8”97 ! Presteerde goed in het verspringen en verbeterde haar persoonlijk record in het kogelstoten (7m47) en zat hiermee tot voor de afsluitende 1000 m op medaillekoers. Maar alhoewel zij met 3’56”01 een voor haar normale prestatie afleverde ontglipte haar hier de medaille en werd ze erg knap 5e in het klassement. Ook Hanna Gorts begon zeer goed aan de vierkamp, zij won haar reeks op de 60 m met een nieuw P.R. van 10”24. Ook het kogelstoten was erg goed, maar bij het verspringen dient de bedoeling van een afstootbalk haar nog eens uitgelegd te worden. Op de afsluitende 1000 m moest met 4”06”29 dan weer haar persoonlijk record er aan geloven. Zij voleindigde haar vierkamp op de 38e plaats, zowat midden in het pak dus.

Tussen de 54 miniemen meisjes voor hun vijfkamp viel een jonge KAPE dame met een grote strijdlust op. Ashley Sebregts begon met een voor haar normale prestatie op de 80 m, maar dan moesten er 2 persoonlijk records aan geloven en hoe, hoogspringen 1m41 en kogelstoten 10m54 ! Maar het verspringen sloeg dan weer wat tegen en het vrolijke gezicht van Ashley veranderde in een donderwolk. Uit de tussenstand na 4 proeven bleek echter dat een bronzen medaille er nog in zat mits een snelle 1000 m. Ashley liep de ziel uit haar lijf, perste er nog een  formidabele eindspurt uit en bleef na 3’33”81 eventjes uitgestrekt en naar adem happend op de kunststofbaan liggen, maar de 3e plaats die recht geeft op een bronzen medaille was binnen. Dik verdient.

En wie de volledige wedstrijduitslag eens wil bekijken, die vind die hier : 20190610_PK Meerkampen Jeugd_1 .

0 likes Kampioenschappen , Kampioenschappen - archief # , , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand