Veldlopen 2009-2010
May 25, 2024 at 2:00 pm

Veldlopen 2009-2010

CROSSTROFEE 2009-2010

Bij deelname aan de veldlopen in de provincie Antwerpen (en voor de ouderen ook aan het B.K. en de Cross-Cup), kom je in aanmerking voor twee klassementen :

Ø      de provinciale crosstrofee voor benjamins, pupillen en miniemen

Ø      de KAPE-crosstrofee voor alle atleten vanaf cadet tot masters.

Hieronder schetsen wij even de beide reglementen :

PROVINCIALE CROSSTROFEE

enkel voor benjamins, pupillen en miniemen.

Deze crosstrofee wordt georganiseerd door het Provinciaal Comité van Antwerpen. Alle atleten aangesloten bij een club uit de provincie Antwerpen komen hiervoor in aanmerking.

Voor iedere veldloop in de provincie Antwerpen worden er aan de 1ste 10 punten, aan de 2de 9 punten, aan de 3de 8 punten, enz … toege­kend.

Echter : enkel atleten uit de provincie Antwerpen komen in aanmerking, d.w.z. deelnemers uit andere provincies worden bij de puntentoekenning overgeslagen.

De 6 beste resultaten van het veldloopseizoen per atleet worden samengeteld (je kan dus maximum 60 punten behalen). Je hebt er dus voordeel bij om aan iets meer dan 6 veldlopen deel te nemen, want dan vallen je mindere prestaties weg.

Op het einde van het winterseizoen ontvangen de 10 beste atleten van de provincie per geboortejaar een prijs (op voor­waarde dat er aan min­stens 6 veldlopen in de provincie werd deelgenomen).

KAPE-CROSSTROFEE

voor cadetten t.e.m. masters.

Deze KAPE-crosstrofee wordt georganiseerd door onze club zelf. Komen in aanmerking : alle KAPE- atleten die cadet zijn of ouder.

Voor deze crosstrofee worden de 7 beste resultaten in aanmerking genomen. Alle crossen uit de provincie Antwerpen, het B.K. Alle Categorieën, het B.K. Masters en de wedstrijden van de Cross-Cup komen hiervoor in aanmerking.

Uit deze ruime keuze aan veldlopen, moet het perfect mogelijk zijn om minimaal 7 crossen te kiezen en zo de nodige punten voor deze KAPE-crosstrofee te verzamelen.

Voor iedere veldloop in Antwerpen en in de Cross-Cup wordt je uitslag omgerekend naar 20 deelnemers en krijg je omgekeerd evenredig het aantal punten met een maximum van 20 punten. (Een eenvou­dig voor­beeld : ben je 6de op 40 deelnemers, dan ben je omge­re­kend 3de op 20 deelnemers en krijg je dus 18 punten).

Op de aanbevolen veldlopen (het lijstje hiervan wordt later bekendgemaakt) en voor de Belgische kampioenschappen, zijn er iets meer punten te verdienen. Dan wordt je plaats omgerekend naar 25 punten. Nog iets meer punten staan er op het Provinciaal  Kampioenschap veldlopen. Hier wordt de uitslag verrekend naar 30 punten. Als extraatje kan je nog 2 punten verdienen voor elke veldloop bovenop de 7 noodzakelijke (tot een maximum van 10 veldlopen).

Op deze manier worden per atleet  de 7 beste resultaten opgeteld (samen met een aantal keer 2 punten bovenop de 7 verplichte). Er wordt 1 klassement opgesteld en de eerste 5 krijgen een geld­prijs, maar nogmaals herhalen … enkel op voorwaarde van deelname aan min­stens 7 veldlopen in de provincie.

0 likes KAPE Intern , Veldlopen - archief
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand