Verslag van enkele recente Belgische en Vlaamse indoor kampioenschappen – begin 2019
July 18, 2024 at 10:37 am

Verslag van enkele recente Belgische en Vlaamse indoor kampioenschappen – begin 2019

Tijdens de voorbije weken zijn er in de Topsporthal Vlaanderen te Gent enkele belangrijke indoorkampioenschappen geweest, en niet van de minste, waar er ook enkele KAPE atleten met succes aan deelgenomen hebben.

  • Dirk Vander Avert werd Belgisch en Vlaams indoor kampioen vijfkamp
  • Jonas Vander Avert behaalde zilver op het Vlaams indoor kampioenschap zevenkamp.
  • Jordi Van den Eynden werd 5e in finale van de 60 m horden tijdens Belgisch indoor kampioenschap A.C.

Als je meer details wil vernemen over deze prestaties en over de prestaties van de andere KAPE atleten tijdens deze Kampioenschappen, en zo nieuwsgierig zijn we toch allemaal nietwaar, dan dien je hieronder verder te lezen.

Kampioenschap van Vlaanderen indoor A.C. – 27 januari 2019

Yannik Stevens werd op de 60 m horden 6e in zijn reeks in 9”09. Velen zouden wellicht al heel blij zijn met deze prestatie, maar Yannik kan zelf normaal beter. Dus snel vergeten dit kampioenschap.

Sam Vanagtmael werd op de 60 m vlak 5e in zijn reeks in 7”30. Ook voor de capaciteiten van Sam niet meteen een toptijd. Maar op de 200 m ging het veel beter, met 23″08 en een 3e plaats in zijn reeks was dit hier wel zijn seizoens beste prestatie op dit nummer.

Belgisch en Vlaams Kampioenschap Meerkampen indoor – 3 februari 2019

Hier kwam voor onze club de uitgebreide familie Vander Avert of toch een groot deel ervan in actie. Caro Vander Avert werd, met 5 prestaties telkens in de buurt van haar persoonlijk record, als eerstejaars cadet 4e in het Belgisch Kampioenschap vijfkamp. Maar omdat de 3 meisjes op het podium Vlamingen waren werd ze ook 4e in het Vlaams Kampioenschap. Of anders bekeken, ze behaalde met 3058 punten meer punten dan de Waalse Kampioene maar ging toch zonder medaille naar huis.

Nog beter verging het broer Jonas Vander Avert. Ook hij werd maar dan bij de juniores 4e in het Belgisch Meerkamp Kampioenschap maar met 2 Walen op het podium schoof hij op naar zilver in het Vlaams Meerkamp Kampioenschap. Jonas legde met een nieuw indoor clubrecord polsstok van 4m20 ook meteen de basis voor ook een nieuw juniores indoor clubrecord van 4477 punten op de zevenkamp zelf.

En vader Dirk Vander Avert deed nog beter. Hij verlengde met 3344 punten zijn abonnement van Belgisch en Vlaams indoor Kampioen op de vijfkamp in de categorie masters M45. Dirk nam het meeste voorsprong op zijn voornaamste concurrent door 1m73 hoog te springen, maar ook de andere nummers was Dirk Top. Hij heeft misschien wel wat afgezien op de 1000 m, maar dat hoort bij een meerkamp.

Belgisch Indoor Kampioenschap A.C. – 17 februari 2019

Het Belgisch indoor Kampioenschap Alle Categorieën is het hoogste indoor kampioenschap op Belgisch niveau. Aan dit BK mogen meedoen is dus eigenlijk al een eer op zich. En jawel, 4 KAPE atleten geraakte door de selectie procedure.

Wellicht mogen we stellen dat de sterkste KAPE prestatie tijdens dit indoor BK geleverd werd door Jordi Van den Eynden op de 60 m horden. Nadat hij enkele dagen voordien op de IFAM meeting zijn PR (en CR) met 7’98 onder de magische grens van 8 seconden rond had gebracht werd hij nu 1e in zijn reeks in 8”01. In de finale ging het nog 1 honderdste seconden sneller en met 8”00 werd hij hiermee 5e maar kwam hiermee slechts een paar honderdsten van een seconden tekort om op het podium te mogen op dit allerhoogste Belgische niveau.

Met Yannik Stevens had KAPE nog een 2e hordeloper – goede hordelopers is trouwens al jaren een van de handelsmerken van KAPE wat met Jordi en Yannik nogmaals aangetoond wordt. Yannik werd 6e in zijn reeks 60 m horden met 8”82. Deze prima prestatie paste beter bij zijn capaciteiten dan deze van tijdens het Vlaams kampioenschap.

Ook Sam Vanagtmael was op dit BK sneller op de 60 m vlak en werd 7e in zijn reeks met 7”27.

Emma Van Laer werd 1e in haar reeks van de 400 m in een zeer knappe 58”22. Maar met de voltallige Belgian Cheetahs – die een medaille ambiëren op het komende Europese Indoor Kampioenschap – aan de start in een andere 400 m reeks was edelmetaal behalen dit keer een schier onmogelijke opdracht. Maar Emma is wel een paar jonger dan de Cheetahs en heeft dus nog een nieuwe kans tijdens het BK beloften.

 

0 likes Indoor Atletiek , Kampioenschappen , Kampioenschappen - archief # , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand