Verslag Weekend Balen (29-31 maart 2019)
June 13, 2024 at 4:05 am

Verslag Weekend Balen (29-31 maart 2019)

Hieronder vind je een relaas over het Weekendje Balen door de ogen van Sofie Gysen…

VRIJDAG Vandaag zijn we aangekomen aan onze slaapplek. Meteen hebben we onze kamerverdeling gekregen en zijn we onze bedden gaan opmaken. Nog niet alles was uitgepakt of we moesten naar het zaaltje (helemaal beneden) gaan. De begeleiding zat daar te wachten op iedereen zodat we nog een nacht-, bosspel konden spelen. Hierbij was er een fluitje verstopt dat we moesten zoeken. Omdat dit eerst wat te lang duurde, heeft de begeleiding erna in de buurt van het fluitje wat muziek opgezet om het makkelijker te kunnen vinden. Er was wel een groot probleem, verschillende begeleiders hadden zich in het bos verstopt en als zij ons zagen moesten we helemaal terug naar het beginpunt om daar terug te mogen starten. Na dit spel zijn we allemaal in ons bed gekropen en hebben super goed geslapen.

ZATERDAG Het is al heel vroeg in de ochtend wanneer de eerste kinderen wakker worden. Voordat we konden gaan eten, gaan we iedereen eens goed wakker maken met een super de luxe ochtendgymnastiek. Na ons ontbijt zijn we aan onze eerste echte training in Balen begonnen. Sommige kinderen hebben gelopen, anderen geworpen, gesprongen, … iedereen heeft wel iets anders gedaan. Nadat onze eerste training er opzat zijn we met iedereen in de speeltuin gaan spelen om te wachten op het middageten. Toen dat alle buiken terug goed gevuld waren zijn we naar een heel ander bos gegaan. We moesten eerst eventjes wandelen, de straat oversteken om daar een bosspel te kunnen spelen. Hierbij kreeg iedereen één kaart, de groep was al in twee groepen verdeeld (de rode en zwarte groep). Het was de bedoeling om iemand te tikken van de andere ploeg en dan te zeggen of dat de kaart van de tegenstander hoger of lager was. Als dit fout was moest je je eigen kaart afgeven, maar als dit juist was mocht jij de kaart van de andere meenemen naar jouw kamp. Het was de bedoeling om alle kaarten van het andere team in jouw kamp te krijgen. Team rood is hier de winnaar geworden. Na dit spel was het terug tijd om te gaan trainen. Er werden nieuwe groepjes gemaakt, iedereen ging iets anders doen dan wat die in de voormiddag heeft gedaan. Het was ondertussen al wat warmer geworden, dus zijn we een beetje vroeger gestopt met de training en zijn we in de speeltuin gaan spelen. Om 17u00 zijn de meisjes zich gaan douchen, om proper te zijn voor de fuif. De jongens bleven nog wat in de speeltuin spelen of voetbalden op het grasveld. Een uurtje later zijn alle meisjes en ook een paar jongens gedoucht waarna het tijd was voor het avondeten. Na het eten gingen de laatste jongens zich nog douchen. De anderen zaten in hun kamer (aan het opruimen, een boekje aan het lezen, een gezelschapsspelletje aan het spelen).Nadat iedereen zich gedoucht heeft werden we in de zaal beneden verwacht om opdrachten uit te voeren. Per opdracht verdienden we een extra koekje/snoepje/drankje tijdens de fuif. Voordat het spel begon hadden de kinderen nog niets om te snoepen of te drinken. Op het einde van het spel hebben ze te horen gekregen dat alle opdrachten geslaagd waren, dus dat betekende dat ze alles kregen tijdens de fuif. Na alles proper te hebben opgeruimd is de fuif begonnen. Iedereen op de dansvloer en dansen maar.

ZONDAG We zitten al aan onze laatste dag van het jeugdweekend. Iedereen slaapt wat ‘langer’ dan de vorige ochtend. ( Het zomeruur is ook deze nacht ingegaan.) Als iedereen wakker is, maakt iedereen zijn zak/kamer al wat proper tot wanneer we kunnen gaan eten. Na het ontbijt zijn we naar het bos gegaan en hebben we estafettewedstrijdjes gedaan in verschillende ploegen. We begonnen op een berg en moesten naar beneden lopen om daar rond een tak te lopen en zo terug naar boven proberen te geraken om de volgende te kunnen laten vertrekken. Na al het lopen is onze honger terug gekomen en zijn we gaan eten. (Frietjes met een hamburger en groentjes).Als iedereen zijn buikje vol zit is het tijd om alle kamers helemaal proper te maken. Alle spullen moeten in de gang staan zodat alle kamers geveegd kunnen worden. Nadat dit allemaal gebeurd is, is het tijd voor de laatste training van het jeugdweekend. Na een training van anderhalf uur sluiten we ons geslaagd weekend af met verschillende groepsspelletjes. (Sofie).

We hopen van hier binnenkort ook nog een paar foto’s aan toe te kunnen voegen.

0 likes Allerlei
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand