Viering 90 jaar KAPE – 03.09.2011 – Kapellen
May 25, 2024 at 1:02 am

Viering 90 jaar KAPE – 03.09.2011 – Kapellen

Op zaterdag 3 september 2011 vierde KAPE officieel het 90-jarig bestaan van onze club. In de namiddag boden wij aan onze leden en aan de genodigden een receptie aan in het feestelijke kader van het “Heidehof” – het internaat van het gemeenschapsonderwijs – in Kapellen.

De weergoden waren ons voor onze 90ste verjaardag absoluut gunstig gezind. Terwijl we voorzien hadden om in de historische binnenzalen van het Heidehof onze gasten te ontvangen, konden we – onder een stralende zon – uitwijken naar de gezellige en groene tuin van het kasteel.

Onder de genodigden begroetten wij provinciaal gedeputeerde van sport Koen Helsen, de Kapelse schepenen Sabine Van Dooren en Luc Janssens, de afgevaardigde van de Raad van Bestuur van de Vlaamse Atletiekliga Wim Muller, de secretaresse van het Provinciaal Comité Antwerpen van de Vlaamse Atletiekliga Monique Michels en de voorzitter van de Kapelse Sportraad Erwin Jönsson. En uiteraard een ruime schare aan oud-medewerkers, atleten, trainers en medewerkers én hun familieleden.

In haar inleidende toespraak ging voorzitster Karina Denis in sneltreinvaart door de 90 jaar geschiedenis van onze club, met aandacht voor de oprichters van onze club in 1921, de sportieve prestaties door de jaren heen, de moeizame tocht langs verschillende locaties om onze sport te beoefenen (met als voorlopig eindpunt de schitterende accommodatie die in 2006 in het gemeentepark werd uitgebouwd) én de onontbeerlijke bijdrage van de vele vrijwilligers die – als omkadering voor onze atleten – voor de organisatie van de club en de wedstrijden hebben ingestaan.

Ook schepen van sport Sabine Van Dooren beklemtoonde het belang van de vrijwillige medewerkers in het bestaan van een sportvereniging en schonk ook aandacht aan de sterke prestaties van onze club. Het gemeentebestuur kan wel instaan voor het uitbouwen van de broodnodige infrastructuur en ondersteuning van de clubs, maar het zijn de atleten en medewerkers die moeten vorm geven aan de sterkte van een club als de onze. En dat we dit al 90 jaar doen, was een extra reden om met glans de felicitaties van het gemeentebestuur over te brengen.

Nadat eerder Monique Michels, namens het Provinciaal Comité Antwerpen van de Vlaamse Atletiekliga, al een geschenk had aangeboden aan onze club, overhandigde ook Wim Muller, namens de Raad van Bestuur van de Vlaamse Atletiekliga, een originele herinnering aan voorzitster Karina Denis.

En dan was het tijd voor smullen geblazen, maar vooral voor een aangenaam onderonsje van oud-medewerkers die elkaar al jaren niet meer hadden ontmoet aan de rand van de atletiekpiste, van ex-atleten die hun prestaties uit het verleden nog eens herbeleefden en voor alle andere small-talk die tussen een fris drankje en een smakelijk hapje nu eenmaal ontstaat.

Dat ondertussen onze jongste atleten gretig gebruik maakten van de speeltuigen in de tuin van het Heidehof, gaf nog een extra familietintje aan deze bijeenkomst. En dat was nu ook nét de bedoeling van het KAPE-bestuur bij de organisatie van deze huldiging van het 90-jarig bestaan.

En nu : op naar de 100 !

Hugo De Hoon

Het volledige foto-album kan je HIER bekijken.

[salbumthumbs=75,1,n,n,center,]


0 likes Allerlei #
Share: / / /

2 thoughts on “Viering 90 jaar KAPE – 03.09.2011 – Kapellen

  1. Gilbert en Chris Souvereyns-Peeters schreef:

    We zijn vereerd uitgenodigd te worden op zo’n fijne gebeurtenis!90 jaar KAPE!! Tuurlijk zullen we erbij zijn. Tot dan!

  2. Raepsaet van Loon schreef:

    Kape 90 jaar. Denken nog steeds aan het heerlijk Kape75 jaar. Is het zolang geleden??
    We kijken er naar uit, vereerd en nieuwsgierig hoe ons kind groot geworden is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand