Van zaterdag 7 september tot en met zondag 14 september 2013 werd door BLOSO, in samenwerking met de sportfederaties, de gemeentelijke sportdiensten en de clubs de “Week van de Sportclub” georganiseerd. KAPE nam deel aan deze “open deur” bij de sportclubs op woensdag 11 september en vrijdag 13 september.

In Kapellen verleenden volgende clubs hieraan hun medewerking : Atletiekclub Kapellen, Noorse S.V., Omnisword, Seishin verdedigingssport, Skip-d, Turnkring Haasdam, Worstelclub Olympus en Zenshin zelfverdediging. Zij boden aan de geïnteresseerden (jong en oud) de mogelijkheid om gratis kennis te maken met hun werking.

Ook KAPE staat in dit lijstje … en ons aanbod zag er als volgt uit :

– op woensdag 11 september : open training
om 18 uur : initiatie voor jongeren van 6 tot 12 jaar
om 19 uur : open training voor jongeren vanaf 12 jaar

– op vrijdag 13 september : open training
om 18 uur : initiatie voor jongeren van 6 tot 12 jaar
om 19 uur : open training voor jongeren vanaf 12 jaar

Voor de initiatie (6-12) werd er met de deelnemers in een aparte groep aandacht besteed aan basisatletiek (kennismaking met opwarming, sprint, verspringen en hockeybalwerpen).

Voor de “open training” (12 +) werden de deelnemers mee ingeschakeld in de gewone trainingen: opwarming, looptraining, kogel & discus, verspringen, hoogspringen & polsstokspringen (afhankelijk van weersomstandigheden) en cooldown.