Wereldkampioenschap Junioren – 19.07.2010 t.e.m. 25.07.2010 – Moncton (CAN)
July 20, 2024 at 3:17 am

Wereldkampioenschap Junioren – 19.07.2010 t.e.m. 25.07.2010 – Moncton (CAN)

De maand juli stond voor Stef Vanhaeren in het teken van zijn deelname aan het “Wereldkampioenschap Junioren” in het Canadese Moncton. Op deze pagina volgen wij zijn verblijf in Canada van begin tot einde … en laten we maar meteen zeggen dat dit “om van te smullen” was !STEF knap 6de in finale 400 m horden op W.K. JUNIOREN !!!


Klik HIER voor meer foto’s uit Moncton.


STEF IN FINALE OP W.K. : DE PRESTATIES


TRAINING

 WEDSTRIJDEN


WOENSDAG 21 JULI

In Moncton moest Stef “werken” op op de Belgische nationale feestdag. De reeksen stonden immers geprogrammeerd op woensdag 21 juli (9.35 uur lokale tijd – 14.35 uur Belgische tijd). En dit is al prima afgelopen : Stef won de tweede reeks van de 400 m horden in een tijd van 51″64.Zijn relaas aan de IAAF-verslaggever in het flash-interview : “Ik voel me goed. Ik dacht dat ik sneller ging lopen, maar de eerste 200 m waren niet echt goed. Ik weet dat ik veel beter kan. Mijn doel is de finale bereiken en dan … onder de 51 seconden”.Fotofinish Reeks 2 400 m horden.DONDERDAG 22 JULI

In de gietende regen knokte Stef zich naar de overwinning in de eerste halve finalereeks. Met 50″91 liep hij meteen ook nog een nieuw persoonlijk record. Op naar de finale !

 Ook nu kon Stef – als winnaar van zijn halve finale – weer opdraven voor het flash-interview van de IAAF : “Deze wedstrijd was fantastisch. Leslie Murray kwam erg snel naast mij opduiken en ik volgde hem gewoon. Het was een schitterende wedstrijd. In België lopen we wel vaker in de regen. Dan focus je op je eigen wedstrijd, laat je je niet afleiden door de anderen en ga je er gewoon voor. Mijn doel was om de finale te bereiken … en nu sta ik in die finale !”

 

Fotofinish 1ste Halve Finale 400 m horden.VRIJDAG 23 JULI

Na zijn winst in de halve finale kwam er nog een extra wedstrijdje bij voor Stef. Vrijdag 23 juli om 20.10 uur lokale tijd stond deze finale op het programma … bij ons was het dan al zaterdag om 1.10 uur. Eindbalans : een 6de plaats in een tijd van 50″99. Wat een kampioenschap !!!En de laatste finishfoto van Moncton zag er zo uit :

Fotofinish Finale 400 m Horden

En nu het vliegtuig in, even over huis een nieuwe koffer pakken … en dan terug in de blinkende vogel op weg naar het “Europees Kampioenschap Atletiek” in Barcelona … nu bij de “groten” ! Daar moet hij woensdag 28 juli alweer over die duivelse horden knallen.

Hugo De HoonFOTOALBUM MONCTON 2010


STEF IN DE PERS

Over de prestaties van Stef in Moncton verschenen een flink aantal artikels in de geschreven pers. Een selectie uit de on-line-publicaties kan je hier aanklikken :

NIEUWSBLAD 1 & 2 & 3
DE MORGEN 1
SPORT.be 1
DE STANDAARD 1
GAZET VAN ANTWERPEN 1


MONCTONVan 19 tot 25 juli 2010 had in het Canadese Moncton het “Wereldkampioenschap Junioren 2010” plaats. Moncton is een stad in Oost-Canada. Het is een van de acht steden in de provincie New Brunswick en ligt in het zuidoostelijk deel van de provincie. Moncton heeft 64.128 inwoners in de stad zelf en 126.424 in de agglomeratie (in 2006). En daar liep één van de KAPE-atleten in het “nieuwe” Belgische shirt rond !MINIMUM

Tijdens een meeting in Oordegem – op maandag 24 mei – haalde Stef Vanhaeren op de 400 m horden het minimum voor deelname aan dit “W.K. Junioren 2010”. Met een tijd van 51″51 bleef hij ruim onder de gestelde limiet van 52″00. Dit was meteen ook de achtste chrono aller tijden bij de junioren. Later – op het juniorengala – zondag 4 juli – in Mannheim (D) kneep hij er nog een flink stuk af met een een nieuwe besttijd van 51″00.


BELGISCH TEAM

De Belgische selectie voor dit “W.K. Junioren” bestaat uit 12 atleten en 1 estafetteploeg (4 x 100 m). In Moncton werden ze door “Sporti”, de mascotte van het evenement, bij hun aankomst “hartelijk” ontvangen.


Het team nam zijn intrek op de 11de verdieping van hotel “Lafrance” op loopafstand van de ‘place to be’, het competitiestadion van de universiteit van Moncton. Dus geen vervelende verplaatsingen voor de jonge atleten … .De openingsplechtigheid van dit W.K. Junioren werd gehouden op maandag 19 juli. En wie droeg daar de Belgische vlag ? Juist, ja …Moncton_2010

0 likes Artikels , Kampioenschappen - archief
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand