Nieuwe kogelstand – 15.04.2016
July 18, 2024 at 11:36 am

Nieuwe kogelstand – 15.04.2016

De kogelstand op de atletiekpiste in het gemeentepark werd aangepast aan de moderne noden van de kogelstoters, d.w.z. dat de bovenlaag van rijnzand vervangen werd door een sintellaag. In een perfecte samenwerking tussen de Gemeentelijke Sportdienst, onze Handige Harry’s én de firma Yve Verlinden, ziet deze werpstand er héél anders uit.


De zandlaag was – in de huidige atletiektijden – niet meer de meest optimale bedekking voor een kogelstand. Daarom werd – samen met de Sportdienst – het voorstel geopperd om deze aan te passen aan de nieuwe normen. Na goedkeuring van het gemeentebestuur werd geopteerd voor het weghalen van de zandlaag en het vervangen door een sintelbedekking.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

[shashin type=”album” id=”269″ size=”small” crop=”n” columns=”1″ caption=”y” order=”date” position=”center”]

… meer foto’s van de werken aan de kogelstand !Het uitgraven van zo’n 10 cm bovenlaag, werd uitgevoerd door de medewerkers van de Sportdienst, drie bergen sintel werden door de leverancier in de kogelstand uitgekieperd en ons team van “helpende handen” deed de rest. Eén avondje schop, rijf en kruiwagen buitenhalen … én het gladstrijken van de bovenlaag met een nooit geziene precisie … volstond om de kogelstand een héél ander uitzicht te doen krijgen. En vooral … deze om te vormen naar de wensen van de kogelstoters. Het is al langer bekend dat atleten geen makkelijke meisjes en jongens zijn … maar nu hebben ze geen enkel excuus meer om in het gemeentepark te Kapellen geen schitterende prestaties met de kogel neer te zetten. Aan de accommodatie zal het niet liggen !

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEnkel moest de bovenlaag nog stevig mechanisch aangedamd worden …en daarvoor konden we beroep doen op de assistentie van de firma Yve Verlinden. Waarvoor dank. Na het aandrukken van de sintellaag kregen we een heel ander beeld van deze werpstand. En ondertussen heeft ook de stootbalk nog een fris kleurtje gekregen … en zijn we er helemaal klaar mee !

OLYMPUS DIGITAL CAMERADe ingebruikname in wedstrijdverband zal gebeuren tijdens het Provinciaal Kampioenschap op zondag 24 april … met dank aan de Sportdienst, onze ploeg wroeters en Yve Verlinden !

Hugo De Hoon


Logo Yve Verlinden

0 likes Allerlei # ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand