Zilver en Brons voor Gitte Haenen tijdens het World Para Athletics EK te Berlijn
June 13, 2024 at 6:14 am

Zilver en Brons voor Gitte Haenen tijdens het World Para Athletics EK te Berlijn

Onze bekende G-atlete Gitte Haenen heeft tijdens het World Para Athletics Europees Kampioenschap te Berlijn (20 – 26  augustus 2018) de verwachtingen volledig ingelost. Op woensdag 22/08 behaalde ze zilver bij het verspringen T63 en dit met een nieuw persoonlijk en Belgisch record van 4m30. Goud was er voor de Italiaanse atlete Caironi, die 4m91 ver spong en brons voor een Nederlandse atlete met 3m77. Het goud was dus een beetje ongrijpbaar maar de zilveren medaille is dus dubbel en dik verdiend. Op de foto hierboven (bron Sporza) zien we de medaillewinnaars van het verspringen T63  met links zilveren Gitte fier met de Belgische vlag.

Op zondag 26/08 stond de 100 m T63 op het programma, maar spijtig genoeg stond ook hier weer die toch wel heel straffe Martina Caironi naast haar aan de start. Op deze snelle Italiaanse stond geen maat, zij liep met 14″91 een nieuw Kampioenschapsrecord, maar Gitte behaalde wel de bronzen medaille. Met 16″07 bleef ze maar slechts 1 honderste boven haar persoonlijk record en dan is het dus altijd een prima prestatie (zilver was er voor een andere Italiaanse atlete).

Wij zijn uiteraard zeer trots dat van de 6 medailles die de Belgische atleten in totaal behaald hebben op dit Europees Para-Atletiek Kampioenschap er maar liefst 2 medailles behaald werden door onze eigen KAPE-atlete Gitte Haenen.

 

0 likes Kampioenschappen , Kampioenschappen - archief #
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand