Zomer 2009
June 25, 2024 at 3:17 am

Zomer 2009

Het winterseizoen loopt op zijn laatste beentjes, de start van het nieuwe zomerseizoen – begin april – is niet meer zo ver af. Dus wordt het stilaan tijd om eens vooruit te kijken naar wat ons te wachten staat tijdens de zomermaanden.

Voor de nieuwelingen moeten we eerst de belangrijkste vraag beantwoorden : “Is deelname aan wedstrijden verplicht ?”. Het antwoord is een beetje dubbel. Atletiek is een individuele sport en dus beslist de atleet zelf of hij al dan niet aan wedstrijden wil deelnemen. Maar … trainen doe je niet voor niets en zowel voor jezelf als voor je trainers is het toch wel belangrijk om de resultaten van deze trainingen en de vorderingen die je hebt gemaakt eens te kunnen bekijken tijdens een wedstrijd. Deelnemen aan meetings is dus ook een vorm van respect voor het werk van je trainers gedurende winter en zomer. Natuurlijk hoeft een benjamin niet aan evenveel wedstrijden deel te nemen als een cadet of een senior, maar van elke atleet – van klein tot groot – verwachten we dat hij of zij tenminste deelneemt aan de eigen KAPE-meetings.

De planning van de KAPE-meetings tijdens dit zomerseizoen ziet er als volgt uit :

Ø Zaterdag 2 mei – KAPE werp-, spring en sprintcriterium – Open Meeting met Jeugd – Kapellen.
Ø Zondag 31 mei – ARGENTA Hoevenen – Jeugdmeerkamp – Kapellen.
Ø Zondag 7 juni – Provinciaal Kampioenschap Steeple & Open Meeting met Jeugd – Kapellen.
Ø Zondag 23 augustus – Provinciaal Kampioenschap Estafetten – Kapellen.
Ø Zaterdag 5 september – Jeugdmeeting A.A.S.-Criterium – Kapellen.

Voor onze club staan er nog een héél pak belangrijke wedstrijden op het voorjaars-programma : de wedstrijden in het kader van de Beker van Vlaanderen voor pupillen en miniemen en de Interclubs voor alle categorieën vanaf cadet t.e.m. senior.

Bij de pupillen en miniemen hebben zowel de meisjes als de jongens elk hun eigen schiftingswedstrijd.

Ø Zaterdag 18 april – Beker van Vlaanderen Pupillen- en Miniemen-Meisjes – Lier.
Ø Zondag 19 april – Beker van Vlaanderen Pupillen- en Miniemen-Jongens – Hamme.

Dit jaar is onze club organisator van de “Beker van Vlaanderen voor Cadetten- en Scholieren-Jongens” op de eigen piste in het gemeentepark. De verschillende oudere categorieën betwisten hun Beker van Vlaanderen of Interclub op volgende data en plaatsen :

Ø Zaterdag 9 mei – Cadetten- en Scholieren-Meisjes – Mol.
Ø Zondag 10 mei – Cadetten- en Scholieren-Jongens – Kapellen.
Ø Zaterdag 16 mei – A.C. Dames – Ieper.
Ø Zondag 17 mei – A.C. Heren – Duffel.

Voor deze wedstrijden rekenen wij alvast op de deelname van al onze atleten. Meer info hierover ontvangen jullie later, maar zet deze data maar met “rode stip” in je agenda.

Nog zo’n wedstrijd waarvoor al onze atleten een plaatsje moeten vrijhouden, is het Provinciaal Kampioenschap. En ook hiervan hebben we er twee naar Kapellen gehaald : het P.K. Steeple en het P.K. Estafetten. De volledige lijst met Provinciale Kampioenschappen ziet er zo uit :

Ø Zaterdag 25 april – Provinciaal Kampioenschap Alle Categorieën Dag 1 – Herentals.
Ø Zondag 26 april – Provinciaal Kampioenschap Alle Categorieën Dag 2 – Merksem.
Ø Zondag 7 juni – Provinciaal Kampioenschap Steeple – Kapellen.
Ø Zaterdag 27 juni – Provinciaal Kampioenschap Benjamins, Pupillen en Miniemen – Brasschaat.
Ø Zondag 23 augustus – Provinciaal Kampioenschap Estafetten – Kapellen.

De provinciale kampioenschappen 10.000 m en hamerslingeren worden betwist tijdens “gewone” meetings én datum en locatie voor het P.K. Meerkampen is nog niet definitief bekend.

En dan moeten we het uiteraard nog hebben over het A.A.S.-Criterium, wellicht het leukste en spannendste criterium van het zomerseizoen voor onze benjamins, pupillen en miniemen.

Het A.A.S.-Criterium is eigenlijk een interclub tussen 6 atletiekclubs uit de Antwerpse regio : ACBR Brasschaat-Ekeren, AVKA Aartselaar, ESAK Essen, LIER, SGOLA Boechout en KAPE. Het is niet alleen een wedstrijd met een klassement per club, maar per categorie wordt ook een individuele rangschikking opgemaakt. Verspreid over het ganse seizoen zijn er ook dit jaar 8 meetings die in aanmerking komen voor dit criterium. En voor één van deze is het Kapelse gemeentepark opnieuw het uitgelezen decor. De data van deze A.A.S.-wedstrijden moet je zeker al noteren :

Ø Maandag 13 april – Aartselaar.
Ø Zondag 17 mei – ‘s Gravenwezel.
Ø Zaterdag 30 mei – Essen.
Ø Zaterdag 14 juni – Ekeren.
Ø Zaterdag 8 augustus – Aartselaar.
Ø Zondag 30 augustus – Boechout.
Ø Zaterdag 5 september – Kapellen.
Ø Zaterdag 26 september – Finale – Essen.

Voor deze wedstrijden rekenen wij op de aanwezigheid van al onze atleten ! Gezien bijna al deze wedstrijden in onze regio plaatsvinden, moet dit zeker kunnen.

Tot slot is er nog de BENEGO-Cup 2009, die dit jaar georganiseerd wordt door onze Nederlandse vrienden van A.V. Sprint uit Breda. Deze internationale wedstrijd – een België-Nederland met 3 clubs uit beide landen – is aan haar 13de editie toe.

Ø Zaterdag 19 september – BENEGO-Cup – Breda.

En om getraind aan de start te komen beginnen we al met ons “Weekend Balen” van vrijdag 27 maart tot zondag 29 maart april op de schitterende locatie van de Keiheuvel. Een niet te missen weekend vol sport en spel. Maar daar lees je meer over elders in dit clubblad. Veel plezier alvast !

NIEUW dit jaar is dat AL onze atleten aan de eigen meetings in het gemeentepark te Kapellen GRATIS kunnen deelnemen. Geen inschrijvingsgeld meer voor volgende wedstrijden :

Ø Zaterdag 2 mei – KAPE werp-, spring en sprintcriterium – Open Meeting met Jeugd – Kapellen.
Ø Zondag 31 mei – ARGENTA Hoevenen – Jeugdmeerkamp – Kapellen.
Ø Zondag 7 juni – Provinciaal Kampioenschap Steeple & Open Meeting met Jeugd – Kapellen.
Ø Zondag 23 augustus – Provinciaal Kampioenschap Estafetten – Kapellen.
Ø Zaterdag 5 september – Jeugdmeeting A.A.S.-Criterium – Kapellen.

Nog een extra reden om de spikes aan te trekken en deel te nemen aan deze eigen KAPE-organisaties !

En voor onze benjamins, pupillen en miniemen toch nog even herinneren aan de “KAPE Doe Mee Trofee”. Ook in het zomerseizoen zijn de punten voor deze trofee bij bosjes te verdienen. Wil je GRATIS mee naar Bobbejaanland op het einde van het seizoen, dan zet je best je beste beentje voor op de jeugdmeetings.

0 likes Allerlei , KAPE Intern
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand