10 km Gaston Roelants – 19.12.2010 – Brussel
April 14, 2024 at 7:48 am

10 km Gaston Roelants – 19.12.2010 – Brussel

Na voorbereidende sneeuwwedstrijden in Lier en als Kerstmanneke in Antwerpen (waar is de Kerstman, hier is de Kerstman !), wachtte zondag 19 december het betere werk in Brussel voor de “10 km Gaston Roelants”.


Hoewel het weer er niet echt goed uitzag, raakten we ruim op tijd in het Koning Boudewijnstadion en hadden zelfs tijd om parkeerplaats te kiezen en ook om de dames in het gezelschap wat te plagen. Rond 12 uur startte de wedstrijd onder het Atomium op een sneeuwvrije straat. Dat bleek echter niet al te lang te duren, want algauw gingen we het bos in en waren er nog enkel sneeuwpaden. Deze race is an sich al vrij zwaar want gaat op en af, maar met de sneeuw waren vnl. de bochten en de afdalingen vrij gevaarlijk tot heel gevaarlijk.

Onze fotograaf-loper van dienst slaagde er tot drie keer toe in het ijs van dichtbij te bekijken en de laatste keer (waar ik getuige van was) was de beste. Hij kreeg van de jury een grote 9 op 10 (jammer dat je geen foto hebt getrokken tijdens het vallen, anders was die 10 van u). Als een dame “ça glisse” roept, dan meent ze het wellicht ook en dan helpt het ook niet dat je op voorhand roept dat je in haar armen gaat glijden, want eerlijk dat is je ook niet gelukt. Andere mensen die vallen, punten geven hielp blijkbaar ook niet .

Wat hebben we dus geleerd vandaag, Piet? Dat je best niet de binnenbocht neemt want daar is het ijs, dat je afdalingen voorzichtig doet en dat je best niet te veel commentaar geef op anderen (loontje … ). Enfin, hierdoor werd het nog best gezellig en waren we nog redelijk op tijd beneden aan de finish en was het lange tijd wachten op de anderen.

Gaston Roelants 2010 - 46Ondertussen begon het terug te sneeuwen en verkleumden we tot eindelijk Yves aan kwam en even later de bibberende dames, die blij waren dat ze het heelhuids gehaald hadden. Van de 1.657 ingeschreven lopers waren er uiteindelijk 1.176 die meededen en 1.164 die het gehaald hebben, waaronder :


551  Lucien Poppe – 49.42
566  Chris Povré – 49.59
949  Yves Van Cleef – 58.26
1121  Bogers Margot – 1.07.29
1122  Hermine De Kimpe – 1.07.29

Chris Povré

0 likes Joggings - archief # , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand