10 Miles Oostende-Brugge – 05.03.2006 – Oostende-Brugge
May 25, 2024 at 3:16 pm

10 Miles Oostende-Brugge – 05.03.2006 – Oostende-Brugge

“Liefde is … samen een 10 mijl lopen.”  Hermine De Kimpe en Lucien Poppe probeerden het uit op zondag 5 maart tijdens de “10 Miles Oostende-Brugge”. 


Vroeg uit de veren, zetten we koers naar Brugge terwijl de sneeuw volop naar beneden dwarrelt en de weg gevaarlijk glad maakt. We wanen ons soms in Zwitserland en luisteren aandachtig naar de radio : wie weet komt er wel een radiobericht dat de “pas over de Leugenberg” is afgesloten wegens lawinegevaar. Maar buiten onze verwachtingen wordt het naarmate we de kust naderen zeer treffelijk weer, met een pril winterzonnetje dat door de wolken komt loeren. Eerst naar Brugge voor het ophalen van startnummer en championchip. Daara de bus op naar Oostende, waar om 11 uur de start wordt gegeven van deze 10 miles.

Iedere deelnemer krijgt een genummerde zak waar je, kort voor het vertrek, je laatste spullen kan instoppen en meegeven aan een camion, die alles naar de aankomst brengt. Je moet dus een vestimentaire keuze maken : de temperatuur is maar net boven de nul, er staat een beetje wind die gelukkig voor ons de goede richting uitwaait, zal het zonnetje onderweg blijven schijnen ? Gevolg : we kleden ons veel te warm aan, iets dat we pas na enkele kilometers lopen beseffen.

Ondanks dit euvel worden de 16 km langs het kanaal Brugge-Oostende in een voor onze normen aanvaardbare tijd afgehaspeld (1.10’59” voor Lucien en 1.34’42” voor Hermine). Bovenop het zonnetje en de aantrekkelijke uitzichten op het polder-landschap krijgen we ook nog een fraai T-shirt, een plantje en nog wat gadgets. Een aangename loopdag dus en voor ons een goede repetitie voor de volgende uitdaging :  “Liefde is … samen een marathon lopen”.

Lucien Poppe

0 likes Joggings - archief #
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand