1/2 Marathon Etten-Leur – 29.10.2006 – Etten-Leur (NL)
June 13, 2024 at 7:53 am

1/2 Marathon Etten-Leur – 29.10.2006 – Etten-Leur (NL)

Met een GPS die niet onmiddellijk was ingesteld op het vinden van de “snelste” route, belandden 7 KAPE-joggers op 29 oktober uiteindelijk toch in Etten-Leur om er deel te nemen aan de halve marathon.


Tot km 5 kon Yves Van Cleef nog in het spoor van Estrella Peleman blijven, maar daarna vond deze laatste het welletjes en snelde ze als een (jonge ?) hinde weg. Uiteindelijk finishte ze in een knappe tijd : 1 u 42 min en 3 sec. Gelukkig kreeg Yves vanaf km 8 tot aan de finish het gezelschap van een échte lopende BV in de persoon van muzikale duizendpoot Raymond van het Groenewoud.       Opgezweept door de aanmoedigingen die deze 56-jarige rocker voortdurend kreeg, kwam de 37-jaar oude (?) Yves samen met Raymond over de streep in een (voor de jongste van de twee toch) zeer behoorlijke tijd van 1 u 45 min en 55 sec. Nog maar eens het bewijs dat een halve marathon enkel wiskundig de helft is van een hele marathon, maar zeker niet in looptijd !

Pierre Wouters en Jorge Figueroa verkozen tijdens de loop voor het minstens even boeiende gezelschap van Liesbeth Koch en Tinneken Van Hecke.       Omdat er hier dames in het spel zijn, kunnen hun respectievelijke leeftijden uiteraard niet vermeld worden. Wat ik wel kan zeggen dat Pierre achteraf een heel moeilijk uitleg gaf over zijn tactiek (zou Pierre misschien politieke ambities koesteren ?). Ik citeer : “tijdens de wedstrijd heeft iedereen met iedereen gelopen waarbij er voortdurend gealterneerd werd maar waarbij de tijdschronometratieverschillen van de 4 KAPE-joggers echt tot het minimum minimoris beperkt bleven”.

Ik snap tot op vandaag nog altijd niet wat Pierre juist wilde zeggen, maar een blik op de uitslag maakte veel duidelijk : ze hebben gewoon voortdurend in elkaars nabijheid gelopen en hebben dit tot aan de aankomst volgehouden … . Margot Bogers trok zich van deze hogere wiskunde van Pierre allemaal niets aan en beëindigde haar derde halve marathon in enkele maanden tijd zonder al te veel problemen rustig in haar eigen tempo.

Yves Van CleefRESULTATEN

Estrella Peleman : 1 u 42 min 03 sec
Yves Van Cleef : 1 u 45 min 55 sec
Jorge Figueroa : 1 u 54 min 20 sec
Tinneken Van Hecke : 1 u 54 min 22 sec
Pierre Wouters : 1 u 54 min 23 sec
Liesbeth Koch : 1 u 54 min 25 sec
Margot Bogers : 2 u 16 min 47 sec

0 likes Joggings - archief #
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand