1/2 Marathon Nature – 03.06.2007 – La Roche-en-Ardenne
July 20, 2024 at 4:36 am

1/2 Marathon Nature – 03.06.2007 – La Roche-en-Ardenne

Met drie waren we de uitdaging aangegaan om deze halve marathon in de heuvelachtige Ardennen te lopen. Edwin Van Steenwegen had echter last van een pijnlijke rugkwetsuur opgelopen tijdens het tennissen en moest noodgedwongen overschakelen op supporteren i.p.v. te lopen.


Door het vroege startuur (09 uur) hadden we er maar ineens een weekend van gemaakt en vertrokken we vrijdag, zo konden we een hotelkamer inpikken op …. 10 meter van de start.

De halve marathon van La Roche-en-Ardenne is een zwaar beest, niet te vergelijken met een gewone jogging. Reeds kort na de start begint het klimmen en verlaat je de macadam voor goed begaanbare boswegen, met soms wat modderplekken door de hevige regenbuien in de dagen voordien. Enkele hellingen zijn te steil om te blijven lopen en dwingen je tot stappen. Het parcours is gewoonweg schitterend: door diepe bossen, naast kabbelende beekjes die je soms moet oversteken, over heuvelruggen die je een prachtig uitzicht bieden over het Ardeens landschap.

Om het plaatje compleet te maken mogen er geen jachthoornblazers ontbreken: zowel aan de start aan tijdens de loop zorgen ze voor een heerlijk kippenvelmoment. Na 15 km is het klimmen van de 508 hoogtemeter voorbij en daalt je terug af naar La Roche, wat een stuk vlotter gaat dan klimmen.

Deze mooie natuurloop wordt omkaderd door een zeer goede organisatie: een paar minuten al na de aankomst wordt je diploma afgedrukt. Elke loper krijgt tevens een gratis consumptie op de “Fête de la bière” dat op hetzelfde plein plaatsvindt. In de oerstreek van abdijbieren zoals Chimay, Orval en Rochefort werd het nog een (hart)verscheurende keuze.

Lucien PoppeRESULTATEN

Lucien Poppe – 1:54:57
Hermine De Kimpe – 2:20:28

0 likes Joggings - archief #
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand