Uitslag “19de Nationaal Criterium” CABW – 28.09.2013 – Nijvel
April 14, 2024 at 8:51 am

Uitslag “19de Nationaal Criterium” CABW – 28.09.2013 – Nijvel

Op zaterdag 28 september organiseerde CABW het “19de Nationaal Criterium” in Nijvel, voorbehouden aan benjamins, pupillen en miniemen. 3 KAPE-atleten namen deel en behaalden topplaatsen in deze sterk bezette jeugdwedstrijd. Stephane Artois won zowel de 60 m als het hockeybalwerpen en Alexander Anthonissen werd 2de (hoog) en 3de (kogel) bij de benjamins, Sebastien Artois 7de met de discus bij de pupillen.

RESULTATEN KAPE-DEELNEMERS

Categorie Atleet Proef Prestatie Plaats
Benjamins Jongens Alexander Anthonissen kogel 9 m 85 3de en BRONS
hoog 1 m 22 2de en ZILVER
Stephane Artois hockeybal 39 m 56 1ste en GOUD
60 m 8″92 – 9″04 1ste in reeks – 1 ste in finale en GOUD
Pupillen Jongens Sebastien Artois discus 22 m 91 7de
60 m 9″51 5de in reeks


VERSLAG

Naar jaarlijkse (spijtige) gewoonte viel dit “Nationaal Criterium” in Nijvel – een open wedstrijd op uitnodiging voor de beste benjamins, pupillen en miniemen in België – weer samen met de A.A.S.-finale in Essen. Voor Alexander Anthonissen en Stephane Artois betekende dit, dat zij het podium in Essen inruilden voor het podium in Nijvel. Want beiden vielen in dit ijzersterke gezelschap in Waals-Brabant in de medailles bij de benjamins-jongens.

Stephane Artois plaatste zich in de reeksen van de 60 m bij de benjamins-jongens al meteen voor de finale met een toptijd van 8″92, niet alleen een persoonlijk en clubrecord, maar tevens de allersnelste tijd die een benjamin dit jaar op de Belgische atletiekvelden neerzette op de korte sprint. Met deze jaarbeste gaf hij meteen zijn visitekaartje af als potentiële kandidaat voor goud in de finale. En deze favorietenrol maakte hij ook waar. In deze finale – later op de dag – liep hij 9″04 … en werd hij overtuigend winnaar van dit nummer op het “Nationaal Criterium”. Ook met de hockeybal mocht hij op het hoogste podiumtrapje: met 39 m 56 bleef hij een eindje onder zijn beste worp van dit jaar, maar niemand deed beter … en zo was het tweede goud meteen binnen.

Alexander Anthonissen had gekozen voor kogel en hoogspringen. Bij het hoogspringen werd het een spannende strijd tot 1 m 22. Zijn opponent Silas De Vuyst (HAC) kwam echter met minder pogingen op deze hoogte aan, zodat Alexander met een 2de plaats en zilver het podium op mocht. Met de kogel kwam hij uit op 9 m 85, weer goed voor een podium, maar nu met een 3de plaats en een bronzen medaille. De winnaar deed zijn kogel hier landen na 11 m 19. Alvast een knappe prestatie van onze benjamins-ter-plekke: 4 proeven en 4 medailles. Proficiat !

Sebastien Artois wou geen van de twee wedstrijden missen en ging in Nijvel aan de slag met de discus – een nieuw P.R. van 22 m 91 en een 7de plaats was het resultaat – en op de 60 m – met een wat mindere tijd van 9″51. Dan snel de auto in om in Essen toch nog mee te kunnen doen aan zijn laatste proeven in het A.A.S.-criterium. En vooral … daar de podiumceremonie nog te kunnen meemaken als lid van de pupillen-jongens van KAPE die het clubklassement veroverden en het volledige team van KAPE dat het algemeen clubklassement binnenhaalde.

Hugo De Hoon

De volledige uitslag kan je bekijken op de website van CABW.

0 likes Allerlei # , ,
Share: / / /

2 thoughts on “Uitslag “19de Nationaal Criterium” CABW – 28.09.2013 – Nijvel

  1. anthonissen hugo schreef:

    een prachtige prestatie van Stefan zeker dat hij zolang moest wachten voor zijn laatste finale en dat nog met glans.Alexander had misschien een beter prestatie gehad als zijn wedstrijden niet op hetzelfde uur begonnen waren,maar toch was het fijn om ze alle twee in aktie tezien Mvg hugo

  2. Artois Dirk schreef:

    Onze jongens hebben dat alledrie goed gedaan.
    Als Alexander geen twee kampnummers tegelijk had moeten uitvoeren dan had er voor hem zeker nog beter ingezeten. Jammerlijk foutje van de organisatie die verder wel een schitterende wedstrijd organiseerde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand