20 km door Brussel – 29.05.2005 – Brussel
February 23, 2024 at 9:13 pm

20 km door Brussel – 29.05.2005 – Brussel

Verzamelen geblazen om 12 uur aan de kerk van Zilverenhoek, vanwege de omleiding voor de Dorpsdag. Met 2 busjes, beladen met 8 KAPE-joggers, 3 gastjoggers en 2 vrouwelijke supporters (Laura en Hermine), vertrokken we richting Brussel op 5 minuten van de Esplanade, waar de start en (hopelijk) onze aankomst voorzien waren.


De passagiers van het eerste busje, met o.m. Marc Tampère, Marc De Smet en Chris Povré, zochten de kleedkamers op. De bijrijders van Louis Milbau maakten zich klaar aan de wagen en gingen samen op verkenning rond de startplaats. Wat een primeur : samen opwarmen met niemand minder dan Marleen Renders op de promostand van Spa Reine (zie www.spa.be), nog genieten van de prachtige sfeer en het mooie weer, wat promospulletjes verzamelen (petjes, sleutelhangers, chocolaatjes, enz.) en dan de openbare afwateringscabine gaan opzoeken. Daar waren vrij lange wachttijden – normaal als men praat over 25000 deelnemers – maar gelukkig waren er zelfs in Brussel bosjes … en zonder wachtende rijen. Ondertussen had Hein zich bij ons gevoegd, zodat we ons rond 14.20 uur naar de start begaven, waar een zekere jogger het even moeilijk had met het afscheid nemen van zijn lief vrouwtje.

Het startschot werd door prins Filip gegeven en er werd als volgt gestart : Vak 1 – Marc Tampère – Vak 2 – Lucien Poppe – Vak 4 – Chris Povré en Jorge Figueroa – Vak 5 – Marc De Smet, Hein Wiesman, Pierre Wouters, Louis Milbau en onze enige dame Estrella Peleman. Het was voor onze joggers van vak 4 en 5 een zéér trage start, langzaam en voetje voor voetje tot juist voorbij de startlijn en dan terug stilstaan en zo tot vier maal toe … en dan eindelijk weg, maar onmogelijk om een vast tempo aan te houden en dit gedurende de ganse wedstrijd : verschrikkelijk vermoeiend !

Het was al bij al toch een zeer goede organisatie en men werd op tijd en stond voorzien van drank. Zo goed zelfs dat we op een zeker ogenblik bijna vastkleefden aan het asfalt door de gemorste sportdrank. Zelfs de Brusselse collega’s-brandweerlui van Pierre zorgden voor een extra verfrissing.

In de voorste rangen werd er echt wel goed doorgelopen en zo kwam het dat Marc Tampère binnenkwam op de 836ste plaats in 1.26’25, gevolgd door Lucien Poppe in 1.38’10. De overigen lieten zeker niet lang op zich wachten en na 2 uur 15 min. waren al de joggers van KAPE binnen. Koen De Cuyperop eigen houtje naar Brussel afgezakt – sloot immers het rijtje af met 2.15’04 op de 15820ste plaats.

We vonden het wel een erg geslaagd joggingavontuur. Omdat we zoveel calorieën verbruikt hadden (Louis = 1507), zijn we op de terugreis nog een vettig pak frieten gaan eten. Voor mij is de “20 km door Brussel” één van de hoogtepunten van het jaar. Laat ons hopen dat we volgend jaar met nog meer joggers aan dit prachtige evenement kunnen deelnemen, dan kunnen we misschien een grotere bus inleggen.

Louis MilbauRESULTATEN

  1. Marc Tampère – 1.26’25
  2. Lucien Poppe – 1.38’10
  3. Jorge Figueroa – 1.49’28
  4. Marc De Smet – 53’20
  5. Hein Wiesman – 1.55’13
  6. Estrella Peleman – 55’24
  7. Chris Povré – 1.58’57
  8. Pierre Wouters – 2.08’04
  9. Louis Milbau – 2.08’05
  10. Koen De Cuyper – 2.15’04De eerste reeks foto’s van deze “20 Km van Brussel” kan je HIER vinden (al zijn we niet zeker of het wel échte actiefoto’s zijn) … maar deze reeks foto’s lijkt ons betrouwbaarder te zijn.

LouisM


Louis Milbau in het gezelschap van Marleen Renders

0 likes Joggings - archief #
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand