22ste Halve Marathon & 10 km Roosendaal – 26.06.2005 – Roosendaal (NL)
June 13, 2024 at 7:55 am

22ste Halve Marathon & 10 km Roosendaal – 26.06.2005 – Roosendaal (NL)

Terwijl half Vlaanderen bij een temperatuur van 26° C in zijn tuinstoel lag of op een terrasje zat af te koelen, besloot een klein kransje jogfanatici van KAPE in Roosendaal het beste van zichzelf te geven. Even over de grens wippen om een halve marathon of een 10 km mee te pikken. Dit groepje deed het …

Exif JPEGLucien Poppe lag nog in de lappenmand (een dikke week eerder tijdens een ultraloop van 100 km in Torhout na een kleine 30 kilometer omvergekegeld door een gemotoriseerde politieagent), Estrella Peleman en Ilse Verdyck waren op het laatste moment verhinderd om de trip naar Roosendaal mee te maken.

Yves Van Cleef nam de plaats van Lucien in op de halve marathon, Margot Bogers die van Ilse op de 10 kilometer. Lucien – die wel meeging als supporter (en als drager van de sporttassen) – haalde zijn beste Nederlandse accent boven en kreeg zo van de organisatie gedaan dat voor Estrella geen inschrijvingsgeld werd aangerekend. Administratie dus terug op punt en de lopers konden zich gaan concentreren op het doel waarvoor ze de grens overgestoken waren … joggen.

Hermine De Kimpe, Margot Bogers, Laura en Jens Milbau maakten zich op voor de 10 kilometer. Yves Van Cleef en Louis Milbau kozen voor de halve marathon. Deze laatste had duidelijk de smaak voor het langere werk te pakken, na een persoonlijke goede tijd op de 20 kilometer van Brussel.

Om half vijf werd onder ruime publieke belangstelling voor beide afstanden het gezamelijke startschot gegeven. Er heerste een echte kermissfeer in Roosendaal en de lopers werden luid en massaal aangemoedigd.

De 10 kilometerlopers maakten een lus in de bebouwde kom van Roosendaal, Louis en Yves werden na een dikke 4 kilometer de velden ingestuurd tussen Roosendaal en Nispen om aan de afstand van 21 kilometer te geraken. Gelukkig waren er op dit gedeelte van het parcours dankzij de bomen ook lange schaduwrijke stroken, zeer welkom bij een dergelijke zomerse temperatuur.

Uiteindelijk was het – ondanks de hitte – voor geen enkele KAPE-jogger, goed getraind als ze zijn, een probleem om zijn of haar afstand vol te maken.

De afwezigen hadden ongelijk. Het was een gezellige loop, de toeschouwers zijn talrijk, de sfeer is te vergelijken met de Nike-loop in Tessenderlo in juli (maar Roosendaal is minder ver). Volgend jaar dus met minstens 10 KAPE-joggers op naar Roosendaal ?

Yves Van CleefRESULTATEN

Halve Marathon

341 – Yves Van Cleef 1:57:41
388 – Louis Milbau 2:03:29

10 km

996 – Jens Milbau 1:00:49
998 – Laura Milbau 1:00:49
1030 – Hermine de Kimpe 1:01:45
1173 – Margot Bogers 1:10:17

0 likes Joggings - archief #
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand