Uitslag 25ste “Nationaal Jeugdcriterium” Ben-Pup-Min – 23.09.2017 – Nijvel
April 17, 2024 at 9:47 pm

Uitslag 25ste “Nationaal Jeugdcriterium” Ben-Pup-Min – 23.09.2017 – Nijvel

Op zaterdag 23 september organiseerde CABW in Nijvel de 25ste editie van het “Nationaal Jeugdcriterium”, een wedstrijd op uitnodiging voor de beste benjamins, pupillen en miniemen van Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Alexander Anthonissen won er zowel het discuswerpen als het kogelstoten … en deed er nog twee knappe recordverbeteringen bovenop.

 

Kobe Abelshausen op weg naar nieuw P.R. 1000 m in Nijvel !RESULTATEN KAPE-DEELNEMERS

Categorie Atleet Proef Prestatie Plaats
Miniemen Jongens Alexander Anthonissen kogel 14 m 67 1ste
discus 48 m 82 1ste
Sette Van Hoof 1000 m n.a.
Kobe Abelshausen 1000 m 3’02″72 9de in reeksVERSLAG

Enkel miniemen-jongens van KAPE aan de start tijdens het “Nationaal Criterium” in Nijvel.

Alexander Anthonissen sloot er zijn laatste seizoen in deze categorie af met een dubbele knaller. Bij het discuswerpen verbeterde hij zijn persoonlijk record én uiteraard ook het clubrecord van KAPE met meer dan 2 meter. Als lijstaanvoerder op dit nummer, verdiepte hij in Nijvel tevens de kloof met alle leeftijdsgenoten nog maar eens. Met 48 m 82 staat hij nu op een eenzame hoogte in de jaarranglijst bij de miniemen-jongens. Datzelfde stuntje haalde Alexander ook uit bij het kogelstoten. Met een worp van 14 m 67, werd zijn beste afstand van het seizoen genoteerd op dit “Nationaal Criterium”. Ook dit was opnieuw een persoonlijk record, een clubrecord bij KAPE én de absolute topprestatie bij de miniemen-jongens in 2017. Pracht slot voor een prachtseizoen voor Alexander !

Onze twee andere deelnemers – Kobe Abelshausen en Sette Van Hoof – kwamen samen uit op de 1000 m bij de miniemen-jongens. Na een gezamenlijke opwarming, lieten ze elkaar in de wedstrijd ook niet los. Stilaan schoven ze van de achterste gelederen op naar het midden van het pak. Voor Sette werd het rond de 800 m (helaas) het spijtige einde van deze inhaalrace … hij diende op te geven en spitsbroeder Kobe alleen te laten doorgaan. Deze had een flink tempo te pakken en zette met 3’02″72 op de blauwe piste van Nijvel een nieuw persoonlijk record neer. Hij eindigde als 9de in dit sterke gezelschap.

Hugo De Hoon

0 likes Allerlei # , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand