30ste ING Marathon – 16.10.2005 – Amsterdam
May 25, 2024 at 1:27 pm

30ste ING Marathon – 16.10.2005 – Amsterdam

De trend om in het buitenland te lopen zit er blijkbaar goed in bij onze joggers. Deze keer trokken Pierre Wouters en Louis Milbau naar Amsterdam “ Capital of Sports”, om er samen met ± 8000 atleten en recreanten deel te nemen aan de halve marathon. De organisatie was in orde, want 15 minuten na aankomst in Amsterdam prijkten de wedstrijdnummers al op hun fiere borst.


Om 14 uur begaven ze zich naar de startplaats, waar ze al vlug 3 ballonlopers opmerkten, die elk de wedstrijd – in de tijd vermeld op hun T-shirt – zouden lopen. Het startschot klonk om 14.30 uur en Pierre en Louis kozen voor het oranje ballonnetje van 1 u 55 min. Na de eerste bevoorrading met drank (na 5 km), vond Louis het te traag naar zijn zin en liet hij het ballonnetje achter. Pierre zou wel volgen.

Het was een prachtig parcours, soms wel wat smal, maar geen kasseien (zoals dat dikwijls hier wel het geval is). De laatste 2 kilometer liep men door het beroemde en beruchte Vondelpark om dan langs Artis het indrukwekkende Olympisch Stadion in te duiken, waar er tussen onze twee KAPE-joggers nog een pittig sprintje werd betwist. We klokten beiden een tijd van 1.57’14”. Spijtig dat we maar met twee waren, want het was echt de moeite !

Louis Milbau

0 likes Joggings - archief # ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand