32ste Descente de la Lesse – 26.08.2012 – Houyet-Dinant
April 17, 2024 at 9:13 pm

32ste Descente de la Lesse – 26.08.2012 – Houyet-Dinant

Verandering van spijs doet eten, zeggen ze.  Dus hebben we het Mastenbos en het antitankkanaal op zondag 26 augustus ingeruild voor het betere berg- en slijkwerk.  De “Descente de la Lesse” is een loop-event dat deel uitmaakt van een project, in 1983 opgezet door een vijftal enthousiaste lopers.  Hun doel: plezier en wedstrijd combineren.   Wie voor tijd loopt kan ook van de omgeving genieten en wie voor de het plezier loopt wordt meegezogen door de competitiedrang.

Meer foto’s kan je HIER bekijken. En een boeiend filmpje is HIER te vinden.

De dappere deelnemers:  Hermine, Tina, Margot, Renilde en Martine: Edwin, Lucien, Bernard , Chris, Jos, Yves en  Guy.  De nog dapperder supporters : Luc, Christiane, Johan, Myriam en Martine.

Twee uren rijden naar Houyet door regen en Waalse files.  Met elke km voel je je meer ontspannen. Dichterbij de bestemming krijg je het eigenaardige gevoel van een zeer groene omgeving, maar door opspattend water rij je net door een regentunnel. En in de laatste afdaling naar het dorpje Houyet, waar de kajaks van de Lesse vertrekken, zorgt de warme grond in combinatie met de koude regen voor een feeëriek dampend effect .

Onder het motto “luxe versus natuur” wordt het tentenarsenaal kritisch beschouwd:  Sommige eco-gevoeligen onder de KAPE-ërs rijden met Mercedes Compressor Cabrio, met beperkte bagageruimte.  Het hangt er maar van af in welke eenheid je de footprint uitdrukt: in liters brandstof of in m2 tentruimte.  Anderen dan weer zijn 5*****-hotelreizen gewoon en hun eerste ervaring met gooitentjes à la Decathlon of cadeautentjes van “De Morgen” leren dat een tent inclusief zo’n 5*****-bewoner aan piketten weinig boodschap heeft.  Gelukkig bestaat er ook voor deze KAPE-categorie een oplossing: het doorzichtige dakraam, zodat je de hele nacht romantisch de sterrenhemel kan aanschouwen. Op zo’n tentenweekend leer je ook het meedogende karakter van de echte natuurloper kennen.  Broer Lucien leent zijn waterdichte tent uit aan zus Tina, onder het mom van “ik moet me op de marathon du sable voorbereiden” , wat betekent dus een beetje regen als ik slaap?  Het ocharme waterdoorlatende tentje mocht het helaas ontgelden na twee slapeloze nachten.  De beelden zijn niet voor publicatie vatbaar.

Zaterdagavond. Nieuw en verrassend is het principe van “Scheiding van Tafel”.  Om niet nader genoemde redenen werd een tafel voor heren en een tafel voor dames gedekt.  De redactie belooft diepgaand onderzoek.  En we overleefden de vete van de – door de gemeente aangestelde campinguitbater-ambtenaar – met Johan.  Beide heren hielden zich wijselijk gedeisd.  Met dank van KAPE voor de – in lang vervlogen tijden geconfisceerde en nog steeds bewaarde – gratis badge en sanitair-sleutel van Johan.  En ja, uit vroegere verslagen is bekend dat “een Joske doen” een heel speciale betekenis heeft als je in de bossen van Kapellen loopt.  Nu heeft genoemde uitdrukking ook een connotatie “je kip en frieten met een mysterieuze glimlach koud laten worden om meerdere gsm-oproepen ernstig te beantwoorden”.

En ja, we hebben de zondag ook gelopen: 13 km of ca. 22 km., net nadat het stopte met regenen, op trappen naar boven, langs rotsen naar beneden, door slijk dat de schoenen van je voeten afzuigt.  En geloof het of niet, we hebben ervan genoten: het blijft tof om na een paar honderd meter lopen plots de beschaafde wereld te verlaten, om een uur of meer door bos en wei te vliegen en dan de laatste km langs de Maas in Dinant terecht te komen.  Na een nogal langdradige prijsuitreiking keren we met de auto terug en het rijden alleen al kost ons meer dan een half uur …

Voor de uitslag : zie de website.

Nog van dat en dank aan de organisatoren.

Bernard Vandenbroucke

RESULTATEN KAPE-DEELNEMERS

13 km
Martine Bastiaenssens 1:35:17
Renilde De Clerck 1:35:17
22 km
Edwin Van Steenwegen 1:39:10
Lucien Poppe 1:42:50
Bernard Vandenbroucke 1:44:14
Guy Wydouw 2:02:57
Chris Povré 2:12:09
Tina Poppe 2:35:21
Hermine De Kimpe 2:35:22
Jos Bosschaerts 2:42:03
Margot Bogers 2:46:30
Yves Van Cleef 2:46:31

0 likes Joggings - archief #
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand