34ste Amsterdam Marathon – 18.10.2009 – Amsterdam (NL)
November 27, 2021 at 11:56 am

34ste Amsterdam Marathon – 18.10.2009 – Amsterdam (NL)

Normaal ging ik de marathon van Amsterdam samen met Rudy lopen, maar hij is gekwetst aan zijn knie. Dan hebben we samen besloten dat ik alleen zou lopen, wat ik achteraf bekeken helemaal niet leuk vond. Vertrek was in het Olympisch stadion, als de eersten al zes minuten aan het lopen waren was het aan mij om te vertrekken.

MARATHON

Rudy stond gelukkig op vele plaatsen aan te moedigen, ik heb even met een groepje Belgen gelopen maar de tweede helft heb ik alleen gelopen, zo weinig mensen die praten … is misschien logisch na zoveel km lopen. Ik vond niet dat er heel veel ambiance was, enkel de laatste 10 km was er veel sfeer en de aankomst was wel “wauw”, terug in het Olympisch stadion met heel veel applaus.

Dit was mijn vijfde marathon en ik dacht mijn laatste … maar voelde me niet zo happy om alleen te lopen.

Eén keer terug in België, ben ik naar de site van Parijs gaan zien en heb besloten toch mee te lopen en heb me ondertussen ingeschreven. Het lijkt me leuker om zo mijn laatste marathon in groep te lopen.

Estrella Peleman

HALVE MARATHON

De 34ste editie van de Amsterdam Marathon werd gelopen onder ideale omstandigheden. Eerst met z’n vieren, dan nog met drie, en uiteindelijk zijn we met z’n twee naar Amsterdam gereden om de halve marathon te lopen. Zoals we in Nederland gewoon zijn was de organisatie prima. Niettegenstaande er alleen voor de halve marathon ongeveer 9.300 deelnemers waren, ging alles heel vlot, zo waren er kleedkamers en douches voldoende.

Inschrijven in het juiste startvak lukte me hier ook niet, maar Tinneke loodste me discreet in haar startvak dat niet zo eenvoudig bleek, maar na de derde poging toch lukte. Om 14.00 uur klonk het startschot en 13 min. later lieten we de matten achter ons. Het parcours viel ons echter al heel snel tegen: het was zoals de Noorderlaan, veel grote handelszaken (zoals meubelzaken, autotoonzalen, enz.) en veel bruggen … maar geen oude stad.

We hadden allebei “goede benen”, zoals de “echte” dat zeggen, we liepen iets meer dan ons marathonschema 9.53 km per uur, (9.2) en zelfs de laatste vier km in de regen deden we hetzelfde tempo en eindigden we in het Olympisch Stadion waar we nog één ronde moesten lopen.

Louis Milbau

Resultaten

1/2 Marathon
Louis Milbau 2.12’50”
Tinneken Van Hecke 2.12’51”
Marathon
Estrella Peleman 3.53’01
0 likes Joggings - archief # ,
Share: / / /

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand