3de Natuurloop Lyra – 23.01.2010 – Lier
May 26, 2024 at 11:35 am

3de Natuurloop Lyra – 23.01.2010 – Lier

De Natuurlopen in Lier zijn specifiek ingericht als voorbereiding voor de voorjaarsmarathons en dus een bijna obligate loop voor het KAPE marathonteam. Het repetitief afleggen van lange afstanden te voet zorgt voor een bijzonder neveneffect: de afstanden met de auto worden anders ervaren.


Als je te voet 42 km aflegt in vier uur, dan moet 30 km met de auto veel sneller kunnen dachten sommige. Maar pas 45 minuten voor de start in Lier bijeenkomen aan de Zilverenhoek getuigt van enig optimisme. Gelukkig bestaan er GSM’s en kon Hermine de rugnummers al afhalen, om ze 2 minuutjes voor het startschot uit te delen.

Geen opwarming dus maar dit was geen beletsel voor Marc Tampère en Carl Van Tichelen om gas te geven. Veerle Feyaerts, Lucien Poppe en Chris Povré hielden zich aan een strak tempo van 5′ per km, weldra gevolgd door een tiental lopers die met onze “bus” meegingen. Spijtig genoeg hadden enkelen van de volgers geen ervaring om in een dichte groep te lopen, zoals onze enkels zouden ervaren. Voor Yves Van Cleef was dit tempo iets te strak, de teugen verse lucht werden met veel geruis in zijn longen gezogen. Halverwege zou hij afhaken en werd het stil.

Na het behalen van haar “Start To Run” diploma, is Myriam Bleyenberg vlotjes overgeschakeld naar de stratenlopen. Dit was haar tweede loop en ten opzichte van de Kievitloop, doet ze 2 minuten beter. Al zal het vooruitzicht om naderhand te kunnen gaan shoppen in Lier er ook wel iets mee te maken gehad hebben.

Hermine De KimpeResultaten

5 km

Myriam Bleyenbergh – 33:21

Halve Marathon

Marc Tampère – 1:26:48
Carl Van Tichelen – 1:36:35
Veerle Feyaerts – 1:43:35
Lucien Poppe – 1:43:36
Chris Povré – 1:43:41
Yves Van Cleef – 1:52:03
Hermine De Kimpe – 2:04:24

0 likes Joggings - archief #
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand