6de 1/2 marathon Rotterdam – 13.09.2009 – Rotterdam (NL)
May 25, 2024 at 8:21 pm

6de 1/2 marathon Rotterdam – 13.09.2009 – Rotterdam (NL)

Omdat mijn eerste kennismaking met de halve marathon in Roosendaal zo goed was meegevallen, besloot ik mij in te schrijven voor de halve marathon van Rotterdam. Doel :  onder de 2 uur blijven. Op zondag 13 september was het zover.


Eerst met de auto tot de Kralingse Zoom om van daaruit vlot met de metro het centrum van Rotterdam te bereiken. In tegenstelling tot in Roosendaal was het weer ideaal. Het parcours bestond uit twee (nogal eentonige) ronden. Nadat ik eerst de nodige opwarmingsoefeningen gedaan had – die Paul ons elke woensdag trouw aanleert (waarvoor dank) – klonk om 11.50 uur het startschot.

Gerugesteund door mijn twee grootste fans (vrouwlief en dochterlief) en ongeveer 2 minuten nadat de eerste dappere van start was gegaan, kon ik er ook aan beginnen. Van begin af aan liep het lekker en voelde ik dat mijn doel om binnen de 2 uur te blijven haalbaar was. De tussentijden werden goed aangeduid en aan de tussenpunten van de 5 km, 10 km en 15 km kon ik afleiden dat ik steeds sneller liep. Omdat het op de foto nu eenmaal beter staat met een laatste spurtje de finish te bereiken, besloot ik in de laatste rechte lijn nog even door te trekken. Met grote tevredenheid stelde ik mijn bruto tijd vast : 1 uur 55 min en 24 sec. Doel bereikt. Enige minpunt was dat – om één of andere duistere reden – mijn netto tijd niet geregistreerd was. Dit kon echter mijn tevredenheid niet drukken.

Wat organisatie betreft was deze wedstrijd zeker in orde, maar wat sfeer en parcours betrof heb ik al interessantere wedstrijden gelopen. Volgende doel de halve marathon van Eindhoven.


Tom De VosResultaat

Tom De Vos – 1.55’24”

0 likes Joggings - archief # ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand