9de IAAF Wereldkampioenschap Jeugd (U18) – 15.07.2015 t.e.m. 19.07.2015 – Cali (COL)
June 13, 2024 at 6:09 am

9de IAAF Wereldkampioenschap Jeugd (U18) – 15.07.2015 t.e.m. 19.07.2015 – Cali (COL)

KAPE zendt zijn zonen uit … en dit keer was het een heel eindje weg ! Jochem Vermeulen wist zich bij de scholieren-jongens zowel te kwalificeren voor de 800 m als de 1500 m voor het “9de Wereldkampioenschap Jeugd” (U18). In het Colombiaanse Cali koos hij echter voor de 1500 m. Tijdens de finale op vrijdag 17 juli werd hij knap 10de in een tijd van 3’54″50.

Wat een luxe … het minimum voor twee disciplines voor een wereldkampioenschap. Maar ook meteen een moeilijke keuze, want de combinatie van deze twee halve fondnummers op een dergelijk hoog niveau was uiteraard uitgesloten. De knoop werd dan ook – relatief snel – doorgehakt … Jochem Vermeulen liep in Cali de 1500 m. En wat meer was … in de officiële delegatie voor dit kampioenschap, kreeg Jochem ook het gezelschap van trainer Paul Sauviller. De meervoudsvorm in “KAPE zendt zijn zonen uit” was hier dus wel degelijk op zijn plaats.

Het (beperkte) Belgische team zag er als volgt uit:

 • Elise Vanderelst (MOHA) – 800 meter
 • Hanne De Baene (OB) – polsstok
 • Babette Vandeput (ATLA) – discus
 • Jochem Vermeulen (KAPE) – 1500 m
 • Jean-Baptiste Nutte (DS) – 10-kamp
 • Jorg Vanlierde (DEIN) – 10-kamp
 • Marvin Nicque (ACW) – ver


Jochem - Belgische delegatie Cali

Jochem - Team Belgium Cali

Meer foto’s zijn te vinden in dit album van de familie Vermeulen !

[shashin type=”album” id=”226″ size=”small” crop=”n” columns=”1″ caption=”y” order=”date” position=”center”]

DAG 1 – vrijdag 10 juli

Jochem - vertrek Cali

“De reis verliep heel vlot tot we in Bogota waren. Twee valiezen en de polsstokken zijn nog steeds niet te bespeuren. We zijn allemaal wel in Cali geraakt. We reden onder politiebegeleiding met een bus voor ‘heel’ onze delegatie naar het hotel. Een prachtig hotel, lekker eten, samen met Australië, Qatar, Zwitserland en nog enkele andere landen.”

Jochem - Cali Hotel 2DAG 2 – zaterdag 11 juli

“De volgende dag ontdekten we een groot winkelcentrum onder ons hotel. We liepen wat rond en om 16 u vertrokken we voor onze eerste training. Allemaal verbaasd van de vele beveiliging in de stad. “

Jochem - training Cali

“We moesten lang wachten op onze nummers, om 20 uur waren we terug in ons hotel. De avond valt hier heel snel, om 19 uur is het hier pikdonker! Dit waren mijn eerste 2 dagen in Cali, nu al een ervaring op zich!”

Jochem - outfit Belgium


DAG 3 – zondag 12 juli

Jochem - Cali HotelDAG 4 : maandag 13 juli


“De vorige twee dagen zagen er ongeveer hetzelfde uit. ‘s Ochtends om 8 uur kregen we ontbijt. Om 9 uur vertrok de bus naar het stadion. Wij deden oefeningen hier in het hotel. Om 13 uur aten we nog eens. Dan hadden we even vrije tijd. We keken rond in het winkelcentrum of we speelden op de wii. De sfeer zit hier heel goed!”

Jochem Team Belgium


“Om 16 uur bracht de bus ons naar de piste om te trainen. Het is echt plezant om tussen al de atleten te werken! Het eten is hier ook heel goed. Voilà, dat waren de 2 vorige dagen, morgen bezoeken we het stadion en woensdag is het de grote dag!”

Jochem Training

DAG 5 : dinsdag 14 juli

“Dinsdag begonnen de zenuwen al een beetje op te lopen. Dinsdag zijn we in de voormiddag in het hotel gebleven om daar samen los te werken. In de namiddag mochten we naar het stadion. Een onvergetelijke ervaring, zoveel atleten op 1 plek! Er werden toen ook veel foto’s gemaakt. ‘s Avonds gingen we vroeg slapen, want om 6 uur moesten de tienkampers op mijn kamer al opstaan.”


Jochem Tweeling Nivet Stadion

… niet alleen een kennismaking met het stadion … maar ook met de Franse tweeling Nivet !


DAG 6 : woensdag 15 juli

“Om kwart voor 9 nam ik het busje naar de opwarmpiste. Toen begon het ‘echt’. Het was de eerste keer dat ik zoveel stress had. Ik ben niet helemaal tevreden over mijn race, maar ik heb me geplaatst voor de finale! Mijn avontuur kan nu al niet meer stuk! De finale is de kers op de taart, zoals Paul het omschreef: “We zien wel vrijdag!”.

 

Jochem - 1500 m wedstrijdfoto_2


Jochem - 1500 m wedstrijdfoto_3


In de tweede reeks van de 1500 m heeft Jochem zich als 6de met een tijd van 3’53″86 geplaatst voor de finale. De uitslag van zijn reeks zag er als volgt uit:


Jochem - Uitslag Reeks 2


Jochem - 1500 m wedstrijdfoto_6 Getty


Jochem - 1500 m wedstrijdfoto_7


Jochem - 1500 m wedstrijdfoto_8


Jochem - Reeks 1500 m

In de totaalstand over de twee reeksen zette hij de 7de tijd neer. In de finale ging hij de arena in met volgende opponenten:

Jochem - kwalificaties finaleDAG 7 : donderdag 16 juli


Ter voorbereiding van de “big day” werd het donderdag een dagje “platte rust” !


DAG 8 : vrijdag 17 juli


In de namiddagsessie (nacht bij ons) stond dan – eindelijk – de finale op het programma. Jochem werd op dit W.K. uiteindelijk als 10de afgeklokt in een tijd van 3’54″50 … maar was daar – naar eigen zeggen – niet echt tevreden mee. Maar laten we hem zelf aan het woord:

“Vrijdag was het de dag van de finale. Na lang slapen en rusten kon ik er eindelijk aan beginnen! Veel minder stress en meer vertrouwen had ik die dag. De eerste 1000 m kon ik goed meedoen met de top-5. Toen kreeg ik het moeilijk en moest lossen. Op het einde perste ik er nog alles uit, wat een race. Ik ben niet helemaal tevreden maar de sfeer was onvoorstelbaar! Ik heb echt genoten, alhoewel ik toch hoopte op een betere wedstrijd. Maar goed, ik liep de finale op het W.K.! Wat een ervaring! Dit vergeet ik nooit meer”.

Wij daarentegen vonden dit sowieso al fantastisch … niet iedereen loopt een finale van een wereldkampioenschap, Jochem !!!

Jochem - Uitslag finale 1500 m


Jochem - Paul en HansDAG 9 : zaterdag 18 juli


“De volgende dag was het weer rusten, alle stress was nu weg, en we konden supporteren voor Hanne die toch sterk 5de werd in de polsstokfinale!”

Jochem - Stadion Cali 1500 mDAG 10 : zondag 19 juli


“Vandaag, zondag, zijn we een laatste keer in het stadion geweest, er hing weer een geweldige sfeer en er werden veel straffe prestaties neergezet. Deze avond volgt het traditionele diner met daarna nog een ‘afsluitingsfeest’. Ook de groep hangt heel goed samen, ik heb het hier helemaal naar mijn zin, spijtig dat het bijna afgelopen is!”

En tot slot een algemene conclusie …

“Het weer en de hoogte speelden zeker een rol”, klonk het bij Jochem na afloop. “Het doel was de finale lopen, en dat heb ik gedaan. Ik mag niet ontevreden zijn, maar dat besef komt later wel. Het was alleszins een geweldige ervaring, ik heb me echt geamuseerd!”.

Jochem - met Heleen en Hans


Met dank aan Jochem en de rest van de familie voor de berichtjes en foto’s vanuit Cali !

0 likes Kampioenschappen - archief # , , ,
Share: / / /

4 thoughts on “9de IAAF Wereldkampioenschap Jeugd (U18) – 15.07.2015 t.e.m. 19.07.2015 – Cali (COL)

 1. Walter van boven schreef:

  Proficiat jochem

  Voor uw eerste internationaal kampioenschap gelijk de finale lopen, niet veel doen u dat na’.
  Toppie maat, geniet ervan

 2. Viviane en Robert schreef:

  Knap gedaan, Jochem.
  Geniet nu maar van je vakantie.

  Robert en Viviane

 3. Tante Rita en Nonkel Ludo schreef:

  Geweldig Jochem, dat is een topprestatie, van harte proficiat. Erg leuk om dit bijzonder evenement te kunnen volgen.
  Wij hebben er ook van genoten.
  Genieten jullie nu maar van de vakantie.
  Een mooie ervaring voor de rest van je leven
  Tante Rita en Nonkel Ludo

 4. Nonkel Wies en tante Angèle schreef:

  Jochem, je hebt een prachtprestatie geleverd. Dit is het resultaat van talent, maar vooral van doorzettingsvermogen. Je bent een voorbeeld voor je leeftijdsgenoten. Blijf vooral genieten van deze prachtige sport. We wensen je nog veel goede resultaten en veel sportplezier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand