Abdijentocht – 21.05.2009 – Tongerlo-Averbode
June 13, 2024 at 6:36 am

Abdijentocht – 21.05.2009 – Tongerlo-Averbode

Deze nieuwe tocht in de “Runningtour”, tussen de twee prachtige abdijen in de buurt van Scherpenheuvel, zadelde ons al direct op met een logistiek dilemma. Blijven we met de wagens aan de start en komen we met de pendelbus nadien terug of brengen we eerst de wagens naar de aankomst en komen de chauffeurs terug met de pendelbus.


Het werd dat laatste. Terwijl Marc en ikzelf naar Averbode en terug pendelden, had de groep een rustig en zonnig plekje gevonden aan een vijver met een klaterende fontein, wat voor veelvuldige plaspauzes zorgde bij de dames.

Het parcours is een groene tocht van 15 km door de Kempense bossen, met weinig verharde wegen. Gelukkig was het weer in de dagen voordien zonnig en droog en waren de paadjes goed begaanbaar. Want met een beetje regen kan dit parcours snel in een soort cross veranderen. Op het einde is er een lastig klimmetje naast de abdij van Averbode en aan de finish in het vlakbij gelegen domein “De Vijvers” heb je nog recht op een strook zand.

Jos was zo aangedaan door de abdijen dat hij er een knieval bij maakte en zelfs heel pontificaal de heilige grond van Averbode een kus gaf. Maar dat belette hem niet om op 1 km voor de finish Wendy en Hermine terug in te halen en voor de streep een laatste sprintje in te zetten. Een heerlijke Tongerlo was onze beloning voor al dat gezweet en geloop.

Naderhand werd onze hydraulische expertise zwaar op de proef gesteld in de douches van de nabijgelegen camping. Het koud water kwam uit een gewone kraan terwijl het gloeiend hete water uit een duwkraan kwam. Hiermee een aanvaardbare temperatuur bekomen was een huzarenstuk, deze temperatuur behouden gedoemd om te mislukken. Naargelang het handigheidsniveau kwam men of bibberend van de kou of zo rood als een kreeft vanonder de douche.

Al bij al een mooie loop die zeker een grotere delegatie van het KAPE Jogging Team verdient.

Lucien PoppeResultaten

Lucien Poppe 1:12:33
Chris Povré 1:13:56
Marc Van den Heuvel 1:22:28
Patrick Ide 1:22:28
Liesbeth Koch 1:26:01
Marcel Donvil 1:33:47
Jos Bosschaerts 1:34:14
Wendy Peeters 1:34:17
Hermine De Kimpe 1:34:17
Nel Van Ermengem 1:39:32
0 likes Joggings - archief #
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand