Uitslag AG Youth Memorial Van Damme – 11.09.2015 – Brussel
May 26, 2024 at 12:06 pm

Uitslag AG Youth Memorial Van Damme – 11.09.2015 – Brussel

In het voorprogramma van de “Memorial Van Damme” op vrijdag 11 september was er ook een jeugdgedeelte voorzien, waar eerder ook al KAPE-atleten aan mochten deelnemen. Ook dit jaar was het weer “bingo”.  Emma Van Laer werd 7de op de 400 m bij de scholieren-meisjes en Jochem Vermeulen won de 1000 m voor de scholieren-jongens tijdens deze “AG Youth Memorial Van Damme” in Brussel, met broer Lander Vermeulen als “haas” en in 2’26″31 (de beste jaartijd en de 3de tijd ooit gelopen op dit nummer).


Tijdens dit voorprogramma worden telkens een aantal proeven voor de jeugd in het daglicht gesteld … en worden de beste atleten hiervoor uitgenodigd. En wou het nu – alweer – lukken, dat er daar twee atleten van KAPE bij waren (of drie eigenlijk) zijn. Met zijn tijd van 1’50″10 op de 800 m was Jochem Vermeulen de huidige lijstaanvoerder bij de scholieren-jongens én de duidelijke favoriet op dit nummer. Bovendien ging Jochem – met broer Lander als “haas” in de aanvangsronden – op zoek naar het Belgisch record op deze afstand. Dat record halen lukte niet, maar Jochem won wel de 1000 m op deze topmeeting in een tijd van 2’26″31. Dit was veruit de beste jaartijd van 2015 en de 3de tijd ooit op deze 1000 m bij de scholieren-jongens.

YMVD 1000 m Jochem-Lander - 11.09

[shashin type=”album” id=”236″ size=”small” crop=”n” columns=”1″ caption=”y” order=”date” position=”center”]

… meer foto’s van deze “Youth Memorial Van Damme” !

Met één enkele deelname aan een 400 m dit jaar, nestelde Emma Van Laer zich al meteen op de 6de plaats in de jaarlijsten bij de scholieren-meisjes. Ook dit volstond voor startrecht tijdens deze “Memorial”. Haar recente Belgische kampioenstitel op de 400 m horden, bewees dat ze de vakantie achter zich had gelaten en dat de conditie nog steeds prima was. Met een 7de plaats en een tijd van 59″86 eindigde ze op deze prestigieuze meeting in het Koning Boudewijnstadion.

Emma Van Laer - PintIK BEN GEMOTIVEERD

In een krantenartikel in “Het Nieuwsblad” van vrijdag 11 september, keek Jochem Vermeulen vooruit naar de “Memorial Van Damme” en achteruit naar het “Belgisch Kampioenschap Cadetten en Scholieren”. Auteur Bart Spruyt verzamelde volgende verhaal:

“Vorig weekend in Moeskroen miste Jochem Vermeulen op een haar na de Belgische titel op de 1500 m. Zowat heel de race liep hij op kop, maar in de laatste meters snelde Dries De Smet hem nog voorbij. Vandaag op de Memorial krijgt de 17-jarige Kapellenaar een uitgelezen kans om sportieve revanche te nemen. “Het B.K. is nooit een wedstrijd voor mij geweest. De race verliep perfect volgens plan, afgezien van de laatste tien meter. Spijtig … . Het was een tactische rotwedstrijd ! Laat dit een extra motivatie zijn voor de Memorial Van Damme” toont Vermeulen zich alvast strijdvaardig om zijn seizoen in schoonheid af te sluiten.

In 2014, als eerstejaarsscholier, eindigde Vermeulen tweede in de 1000 m op de “Youth Memoral” in 2’31″74 vlak achter … Dries De Smet, die toen won in 2’30″90. Jochem koestert mooie herinneringen aan de Heizel. Op 5 juli verbeterde hij er het stokoude (in de boeken sinds 1981) Belgische scholierenrecord van Raf Wijns met een dikke seconde tot 3’44″27. Jochem’s jongere broer Lander zal fungeren als luxehaas. De kans is groot dat het Belgisch scholierenrecord op de 1000 m (2’25″04) voor de bijl gaat.”

Bron: Nieuwsblad – Bart Spruyt.

 

“YOUTH MEMORIAL: PAQUOT EN VERMEULEN IN GLANSROL”

Ook op Atletieknieuws.be werd aandacht besteed aan de prestatie van Jochem en Lander Vermeulen op deze “Youth Memorial Van Damme”:

“Bij de jongens op de 1000 m kregen we wel een snelle race, want men ging op zoek naar een Belgisch record dat ondertussen al 33 jaar op de tabellen staat met Stefaan Van Nieuwenburg, die voor OB in 1982 naar 2’25″04 wist te lopen. Jochem Vermeulen van KAPE schakelde zijn broer Lander in als haas en hoopte zo in de buurt van dat B.R. te komen. Vermeulen had ook nog iets goed te maken, want vorige week liet hij zich tijdens de 1500 m op het B.K. verschalken door Dries De Smet van LEBB. Het haaswerk van broer Lander was perfect en Jochem Vermeulen kwam al licht afgescheiden van De Smet en Elliott Crestan van SMAC na 800 m door in 1’56, waardoor hij nog altijd op schema zat. De laatste hectometers werden echter nog heel zwaar, maar met 2’26″31 liep hij wel naar de derde tijd ooit! “Ik heb mijn seizoen op een prachtige manier kunnen afsluiten. Mijn broer leverde perfect werk af en ik bleef een seconde boven het B.R.! Het was een ongelooflijke ervaring” aldus een zichtbaar tevreden Vermeulen. De Smet en Crestan liepen zich met 2’27″54 en 2’28″12 naar de respectievelijk vijfde en zesde plaats aller tijden.

Bron: Atletieknieuws.be

 

P.S.: Inmiddels weten we dat Jochem gewonnen heeft … en boeman Dries De Smet heeft verslagen … maar dat het Belgisch record op de 1000 m bij de scholieren-jongens dus niet gesneuveld is.

0 likes Allerlei # ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand