Alleskunner Nathalie Pintens (KAPE)
May 25, 2024 at 2:09 am

Alleskunner Nathalie Pintens (KAPE)

In de rubriek “Echo’s uit Antwerpen” van het atletiektijdschrift “Atletiekleven” verscheen in september 2002 een intervieuw met Nathalie Pintens naar aanleiding van het “Kampioenschap van Vlaanderen”. Leest u mee wat ze te vertellen had ?


In het speerwerpen bij de cadetten-meisjes zorgde Nathalie Pintens (KAPE) toch wel voor een flinke verrassing door favoriete en lijstaanvoerster Ilse Struys (OLSE) te kloppen. Ilse werd 2de met 38 m 19 en Kirsten Meeus (DCLA) 3de met 35 m 38 : “Ilse Struys kwam net terug uit vakantie en leek mij erg zenuwachtig. Toen ik mijn beste worp – 39 m 27 – al vroeg in de wedstrijd neerzette, werd het er blijkbaar niet beter op voor Ilse. Zelf wierp ik een aantal nulworpen, waardoor ik vreesde dat zij mij op het einde van de wedstrijd nog ging kloppen. Maar – gelukkig voor mij – gebeurde dat niet meer en was de titel binnen”. De 15-jarige studente Lichamelijke Opvoeding-Wetenschappen aan het Koninklijk Atheneum in Kapellen kwam op dit Kampioenschap van Vlaanderen in Vilvoorde ook nog uit in het hinkstapspringen : “Mijn eerste sprong was meteen mijn beste. Met 10 m 33 bleef ik ook onder mijn jaarbeste van 10 m 52, maar ik had dan ook immense problemen met mijn aanloop. Op één sprong na werd al de rest als nulsprongen genoteerd”. Tine Vandewalle (OB) bleef met 10 m 59 buiten bereik, maar op de valreep pikte Mieke Vandenbroucke (MACW) met 1 centimeter verschil ook nog de zilveren medaille in.

Nathalie was in de jeugdreeksen onder de hoede van KAPE-jeugdtrainers Eddy en Veerle Dierckx – op de lange afstand na – al een “alleskunner”, logisch dat ze bij haar overstap naar de cadetten terechtkwam in de groep van Hubert Hendrickx en naar het meerkampen geleid werd. Dit jaar haalde ze al zilver op de Vlaamse en op de recente Belgische meerkampkampioenschappen (met een nieuw persoonlijk record van 3683 punten), telkens achter Ellen Uyttersprot (AT84). Toch ziet de atlete uit Hoevenen haar toekomst niet echt in de meerkamp :: “Wegens problemen met mijn knie is de meerkamp té belastend voor mij. Wat niet wil zeggen dat ik helemaal afscheid wil nemen van deze discipline, maar ik wil mij toch meer op de gewone disciplines richten. Voor het Belgisch Kampioenschap staan opnieuw speer en hinkstap op het programma en een podiumplaats op beide nummers is mijn doel”.

Hugo De HoonMet dank aan “Atletiekleven” voor publicatie van dit artikel.

0 likes Artikels #
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand