Kermisloop – 12.08.2012 – Maria-ter-Heide
May 25, 2024 at 8:28 pm

Kermisloop – 12.08.2012 – Maria-ter-Heide

Als alternatief voor de “Rhythm ’n Run Marathon” langs het Albertkanaal (10 km of 21 km) in de blakende zon, besloot ik op zondag 12 augustus toch maar een wedstrijd van 10 km te gaan lopen, maar dan in de schaduwrijke bossen langs een ander kanaal, de Antitankgracht, die grenst aan het Militair Domein van Maria-ter-Heide : de 1ste Be-Fast Kermisloop.

Be-Fast uit Brecht begeleidt recreatieve sporters in triatlon en zij richtten deze 1e Kermisloop in ter vervanging van de jaarlijkse wielerwedstrijd.  Ik had in de buurt van het Zegeplein nog een plaatsje voor mijn auto gevonden en dan trok ik naar de inschrijvingstent. Deelnameprijs was € 8. Toen ik het formulier bijna had ingevuld, draaide ik mij om en wie was daar plots nog van het KAPE Jogging Team? Bernard, Eddy, Edwin, Louis en Patrick. Meteen een stuk interessanter en aangenamer om de 10 km te lopen.

Eerst was er de start van de 5 km, waar er een kleine 30 deelnemers voor inschreven, die we natuurlijk met z’n allen ook wat gingen aanmoedigen. Daarna gingen we zelf de beentjes al wat opwarmen en de spiertjes stretchen. Om 16 u 30 was er de 10 km-start. Met ons 6-en vertegenwoordigde we iets meer dan 10 % van het totale deelnemersveld.

Het parcours (over 2 ronden) ging richting ingang Militair Domein om daar juist voor af te buigen richting Antitankgracht. Daar ging het langs onverharde paden (gelukkig in de schaduw) in een lus terug richting aankomst. Edwin, Bernard en Eddy liepen voor mij uit en achter mij volgden Patrick en Louis. Deze volgorde bleef het hele parcours hetzelfde.

Om de 2,5 km was er bevoorrading en bij dat warme weer kwam dat goed van pas. Ik probeerde zo’n constant mogelijk tempo te lopen zonder ‘in ’t rood’ te gaan. Na de eerste doorkomst aan de finish bleken we op het GPS-horloge wel al 5,3 km te hebben afgelegd, dus we zouden zeker aan de 10 km geraken. Bij de meeste wedstrijden geraken we niet aan de officiële afstand. Af en toe kwamen de KAPE-voorliggers & -achterliggers elkaar tegen, dan moedigden we elkaar aan.

Na ong. 45 min. kwamen de snelste KAPE-ers al over de finish : Bernard en Edwin. 10 minuutjes later volgden Eddy en ondergetekende. Op het uur was het Patrick die finishte. Met een sportdrankje, watertje en stukjes fruit kwamen we weer wat op krachten en toen was het nog eventjes op Louis wachten. Hé, een rijmpje !

We kregen het lumineuze idee om Louis te gaan aanmoedigen door naast hem te gaan lopen op zijn laatste stuk naar de finish. Dan hadden we meteen ook de gelegenheid om onze spieren nog eens los te gooien. Zo gezegd, zo gedaan. Door de speakers hoorden we aankondigen dat het nog even wachten was op de laatste loper.

Daar wij Louis begeleidden, wist de commentator ineens niet meer waar hij het had. Hij had het ineens over “een groep lopers die nu richting de aankomst komt”. Dan zijn Bernard, Eddy, Edwin, Patrick en ik maar links naast het parcours gaan lopen, om alle misverstanden te vermijden. Zodoende kwam Louis in zijn vooropgestelde 1 u 15 min aan.

De meeste KAPE-ers hadden op hun GPS-horloge tussen 10,5 km en 10,7 km geregistreerd.

Aan de aankomst kregen we nog een drank –en eetbonnetje en gingen we vervolgens eens zien wat we daar voor konden krijgen. Ondertussen was er al wat ambiance met de soundcheck (met ABBA-klanken) van een covergroep toen we aan het frietkraam in de rij aan het wachten waren op een mini-frietje met saus of een gewone friet zonder saus. Voor sommigen een moeilijke keuze ! Dan nog een biertje erbij en de sfeer zat meteen goed.

Ondertussen was het al tegen 19 u aan. Sommigen kozen om huiswaarts te keren. Edwin en ondergetekende besloten om nog gauw de douches te zoeken. Edwin ging met zijn fiets al voorop verkennen waar dit juist was. Het bleek iets verder van de start dan gedacht, zo’n halve km minstens. De deuren waren nog open en er brandde nog licht.  Volgende keer misschien toch beter eerst douchen en daarna pas eten & drinken !

Voor de organisatie Be-Fast : proficiat met jullie 1ste editie : 120 deelnemers (incl. de Kidsloop). Volgend jaar doet het KAPE Jogging Team opnieuw mee met meer joggers !

RESULTATEN KAPE-DEELNEMERS

10 km
  9e Edwin Van Steenwegen 0.44’20”
11e Bernard Vandenbroucke 0.45’56”
25e Eddy Aper 0.55’11”
28e Chris Dielen 0.56’38”
36e Patrick Nelen 1.00’54”
54e Louis Milbau 1.15’18”Zo, dit was dan mijn 1ste verslagje voor het KAPE Jogging Team. Ik had al eens eerder  het idee om over mijn vorige wedstrijden er eentje te schrijven, maar het kwam er nooit niet van. Ook omdat er voor 2012 nog maar zo weinig verslagen (nog maar 5 t.o.v. 24 ! in 2011) geschreven zijn, dacht ik : waarom ook niet? Hopelijk schieten de schrijvers onder de joggers nu plots wel uit de startblokken !

Chris Dielen

0 likes Joggings - archief #
Share: / / /

One thought on “Kermisloop – 12.08.2012 – Maria-ter-Heide

  1. Delbaere René schreef:

    Mooi verslagje, tot volgende editie 😉

    Be-fast Team

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand