Uitslag “Beker van Vlaanderen Cadetten- en Scholieren-Meisjes” – 3de Landelijke B – 07.05.2016 – Brasschaat
November 27, 2021 at 12:17 pm

Uitslag “Beker van Vlaanderen Cadetten- en Scholieren-Meisjes” – 3de Landelijke B – 07.05.2016 – Brasschaat

Onze cadetten- en scholieren-meisjes bleven voor hun “Beker van Vlaanderen Cadetten- en Scholieren-Meisjes” op zaterdag 7 mei erg dicht bij huis. ACBR was immers in het gemeentepark van Brasschaat organisator van de wedstrijd in 3de Landelijke B. En onze meisjes – hoewel met een minimale bezetting – deden het schitterend. Ze eindigden 6de van de 12 clubs.

BVV C-S Meisjes 07.05.2016 Brasschaat (58)

 

[shashin type=”album” id=”276″ size=”small” crop=”n” columns=”1″ caption=”y” order=”date” position=”center”]

… onze meisjes in Brasschaat werden door Yannik Stevens op de voet gevolgd met de camera. Het resultaat ervan kan je vinden in zijn foto-album.



EINDSTAND

1 RAM Mechelen 183 p
2 AC Duffel 181 p
3 ABES Edegem 175 p
4 ACBR Brasschaat-Ekeren 174 p
5 DALO Lommel 116,5 p
6 KAPE 104,5 p
7 AC Bree 85 p
8 AC Lierse 80 p
9 AC Alken 60 p
10 HAKI Hoboken 54 p
11 ARAC Arendonk ff
12 SPBO Bornem ff



Ons KAPE-team

Cadetten: Lynn Beck, Jana Berben, Jenthe Dua, Sofie Gysen en Heleen Vermeulen.
Scholieren: Kathleen Van Thillo


VERSLAG

Met een minimaal team – 5 cadetten en 1 scholiere – was het vooraf al duidelijk … voor de ereplaatsen kwamen we vrouwkracht tekort. Maar de malaise bij de andere clubs – qua aantal atleten – lijkt in deze afdeling én in deze categorieën algemeen te zijn. Slechts 2 teams konden alle proeven bezetten, 2 clubs dienden forfait te geven en alle anderen kwamen met onvolledige ploegen aan de start van deze “Beker van Vlaanderen Cadetten- en Scholieren-Meisjes”. En het was heet, heet, heet … op de piste én het middenterrein in Brasschaat … niet meteen een weertje om topprestaties te mogen verwachten.

En toch … ons zestal zorgde nog voor een schitterend resultaat. In al dit jonge geweld werden ze uiteindelijk knap 6de. Bij de scholieren zorgde – een gemotiveerde – Kathleen Van Thillo op haar eentje voor 17 punten voor het team met een 4de plaats bij het kogelstoten en een 5de in de 200 m. De 5 cadetten sprokkelden dan weer meer dan voldoende punten met sterke plaatsen in hun disciplines. Overwinningen van Lynn Beck in de 80 H en bij het verspringen, begin je zo stilaan normaal te vinden en dat Heleen Vermeulen – met een nieuw P.R. van 4’49″91 – de 1500 m won, was ook niet echt een verrassing. Maar dat leverde wel een massa overwinnaarspunten op.

Ook onze andere meisjes draaiden in de meeste nummers mee in de top-5. Zo liep Jana Berben met 53″66 (5de) een nieuw P.R. op de 300 m horden en verbeterde de jongste van het stel – Sofie Gysen – opnieuw haar kogelrecord, nu naar 9 m 08. Daarmee werd ze 3de, net als bij het speerwerpen (22 m 65). Ook Jenthe Dua zette op de 200 m met 30″90 (7de) een nieuw P.R. neer. Bloedstollend werd het in de afsluitende aflossing over 4 x 100 m. Heleen Vermeulen, Jenthe Dua en Jana Berben stuurden Lynn Beck – als 2de, maar met toch wat achterstand op de leider – de laatste rechte lijn in. Na een adembenemende inhaalrace van Lynn, moest de fotofinish beslissen over de uiteindelijke winnaar van deze aflossing. KAPE moest met 12/100sten en een tijd van 53″55 het onderspit delven tegen Daring Lommel … wat hen in de totaalstand van dit nummer knap op een 3de plaats bracht.

Het cadettengezelschap van KAPE werd met al deze prestaties zelfs 2de in haar eigen categorie … maar – door de minimale bezetting bij de scholieren én ondanks de massa punten van Kathleen – was dit – logischerwijs – onvoldoende om helemaal bovenaan mee te spelen. Gedurende de hele wedstrijd handhaafden onze meisjes zich echter op een 6de plaats (mooi in de middenmoot) … wat zonder meer – met dit team – een knap resultaat mag genoemd worden. Proficiat, girls !

Hugo De Hoon

0 likes Interclubs - archief # , ,
Share: / / /

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand