Belgisch record 300 m horden cadetten-jongens voor Stef Vanhaeren
May 25, 2024 at 3:15 pm

Belgisch record 300 m horden cadetten-jongens voor Stef Vanhaeren

Alsof het op het Kampioenschap van Vlaanderen in Lier (38”92) en op het B.K. in Nijvel (38”27) nog niet snel genoeg ging – beiden met goud en de titel als gevolg – stak Stef Vanhaeren nog een tandje bij tijdens de jaarlijkse nationale Interprovinciale Match, een wedstrijd tussen de provinciale selecties van zowel de Vlaamse als de Waalse atletiekfederaties … met een Belgisch record als resultaat.Op het Belgisch Kampioenschap naderde Stef als 2de op de cadettenranglijsten aller tijden tot op 48/100ste van Belgisch recordhouder Fabien Rasé. Tijdens de “Interprovinciale Match” in Tongeren was Stef – uiteraard – één van de speerpunten van de Antwerpse ploeg bij de cadetten-jongens. Al helemaal bij het begin van een lange dag haalde Stef het stokoude Belgische record op de 300 m horden voor cadetten van de tabellen. Met 37″75 deed onze tweedejaars-cadet 4/100ste sneller dan Fabien Rasé in 1990. Met de Antwerpse ploeg won hij ook deze wedstrijd bij de cadetten-jongens.

Stef – die al wat ervaring begint te krijgen met interviews – liet het volgende horen aan een reporter van de VAL : “Vorige week in Nijvel trippelde ik bij de eerste horden en kwam ik nog op een nieuw P.R. van 38″27 uit. Toen al wist ik dat het Belgisch record mogelijk was. Vandaag liep ik technisch beter. Bovendien ben je op zo’n Interprovinciale Match ook meer ontspannen. Met het bekende gevolg”, vertelde Stef.

Meteen zorgde hij – voor zover we kunnen nagaan – voor een primeur in de toch al lange clubgeschiedenis : een BELGISCH RECORD voor een KAPE-atleet. En eentje dat nog niet zo gauw van de tabellen zal geveegd worden … al moet je altijd voorzichtig zijn met dat soort uitspraken. Maar voor ons mag het alvast even lang op de ranglijsten staan als het vorige record !

Hugo De Hoon

0 likes Artikels # ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand