Bosloop Gerhagen – 29.07.2007 – Tessenderlo
June 13, 2024 at 7:50 am

Bosloop Gerhagen – 29.07.2007 – Tessenderlo

De loop door de bossen van Gerhagen – een gehucht van Tessenderlo – biedt een welkome afwisseling voor de overbekende paden in de Kapelse omgeving. Ditmaal was de afwisseling nogal extreem.

gerhagen 08-2007De overvloedige regen had de organisatie gedwongen tot creatieve oplossingen om het gebied rond de VVV-toren van Gerhagen beloopbaar te houden, o.a. door het maken van sleuven in de zanderige bodem en het voorzien van droge paden in de vorm van houten paletten. Ondanks de grote doorlaatbaarheid van zand bleek dit onvoldoende, de regen was nog altijd van de partij en zou pas tegen de middag plaats maken voor wat zon.

De bosloop is zijn naam waardig en is voor het grootste gedeelte niet verhard. Wat in normale omstandigheden een voordeel is werd nu door de zondvloed een pittig nadeel. De start bood nog een paar honderd meters macadam maar dat veranderde snel in drassige holle wegels en gladde kronkelende bospaden. Vele lopers trachtten de plassen te vermijden door aan de zijkant te lopen, waardoor er files ontstonden. Door het slijk en de schuinheid van de berm gleed men ook voortdurend uit. Na enige aarzeling bleek er maar één goede manier te zijn, de cross-methode: rechtdoor op volle snelheid door alle plassen en slijkpoelen. Enig nadeel was dat je van kop tot teen vol met slijk kwam te hangen, maar modder is goed voor de huid.

Een douche na de loop was meer dan welkom. Hoedje af voor de organisatie: midden in de bossen, in bijzondere slechte weeromstandigheden zorgen voor warme douches voor een duizendtal atleten is een huzarenstuk. Nadat iedereen terug toonbaar was, kwam de zon erdoor, net op tijd om te genieten van de BBQ en het ambachtelijk product van de monniken van de orde der Cisterciënzers, beter bekend als de trappisten. En KAPE bleek ook nog een gelukkige hand te hebben bij de tombola: flessen wijn, kadobons, e.d. werden ons deel.

De titel van natste loop, sedert vorig jaar in handen van Roosendaal, is nu zonder twijfel overgegaan naar de bosloop van Gerhagen.

Lucien PoppeKlik HIER voor enige “sfeermomenten”, genomen met het ambachtelijk fototoestel van Jos Bosschaerts.


Resultaten

8,5 km

0:53:46 Lambrechts Veerle

12,8 km

0:59:44 Poppe Lucien
1:06:22 Wouters Pierre
1:07:58 Haesendonck Rudy
1:08:00 Peleman Estrella
1:08:01 Figueroa Jorge
1:15:36 Van Cleef Yves
1:17:57 De Kimpe Hermine
1:20:28 Noppe Marc
1:20:30 Van Hecke Tinneken
1:20:30 Bosschaerts Jos
1:29:13 Bogers Margot
1:29:18 Bastiaenssens Martine
1:29:19 Donvil Marcel

0 likes Joggings - archief #
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand