Brasschaat Natuur Classic – 08.02.2014 – Brasschaat
May 25, 2024 at 2:30 am

Brasschaat Natuur Classic – 08.02.2014 – Brasschaat

Wat vijf jaar geleden startte als een loop onder een aantal vrienden ter voorbereiding van een marathon of triathlonwedstrijd, is uitgegroeid tot een klassieker in Brasschaat. Op zaterdag 8 februari trokken een flink aantal KAPE-joggers naar deze natuurloop van 25 km.

Brasschaat Natuur Classic_8.jpg

De initiatiefnemers hadden aanvankelijk enkel de bedoeling om niet alleen te hoeven trainen, maar het aantal deelnemers aan deze trainingstocht nam jaarlijks stelselmatig toe. De “Brasschaat Natuur Classic” is een natuurloop langs 6 parken die Brasschaat rijk is: Park van Brasschaat, Peerdsbos, Kattekensberg, Den Uitlegger (inclusief Domein Oude Gracht), Den Inslag en De Mik. Dit jaar kregen de initiatiefnemers de uitzonderlijke toelating om het privé domein van de Oude Gracht te doorkruisen. Dit domein staat bekend voor zijn schilderachtige vergezichten en herbergt enkele geklasseerde monumenten. Deze natuurloop is geen wedstrijd (geen tijdsopname of deelnamekosten), maar de initiatiefnemers willen de deelnemers enkel een mooi parcours met bevoorrading en bewegwijzering aanbieden.

Brasschaat Natuur Classic_9.jpg

Deze informatie vond ik terug op de Facebookpagina van “Brasschaat Natuur Classic”. Benieuwd naar deze natuurloop in de buurt, ging ik in op de uitnodiging van de organisatie en stuurde de uitnodiging verder naar mijn sportieve Facebookvrienden.

Ondanks de gure weersomstandigheden was het joggingteam van KAPE flink vertegenwoordigd in het bonte gezelschap van lopers uit alle windstreken van België. Ook een delegatie van de “Belgian Marathon Managers Club” had tijd vrijgemaakt voor deze natuurloop.

Eveneens had ik mij samen met Tina, Veerle, Bernard en Chris opgegeven voor deelname aan een wetenschappelijke studie van “Currex-inlegzolen” door het sportmedisch testcentrum “Running and More” De 20 deelnemers aan dit onderzoek werden onderverdeeld in een experimentele groep (mét sportzolen) en een controlegroep (zónder sportzolen). Voor en na de inspanning werden er foto’s van de voeten en een voetscan genomen. Alle deelnemers kregen na afloop een paar currex-zolen Runpro op maat mee voor hun bijdrage aan het onderzoek.

Brasschaat Natuur Classic_1

Brasschaat Natuur Classic_2.jpg

Brasschaat Natuur Classic_4.jpg

Om 9 uur hadden een honderdtal sportievelingen zich verzameld op het plein tussen de sporthal en het zwembad van Brasschaat en ging de natuurloop van start. De helft van het parcours was verhard en niet verkeersvrij, maar veel verkeer ben ik niet tegengekomen. De bevoorrading was uitstekend georganiseerd (voldoende sportdrank en sportvoeding). Enkele passages waren wel herschapen in een modderpoel door de aanhoudende regen van de laatste dagen. Het was daar echt baggeren om vooruit te komen en niet onderuit te gaan. Spikes waren hier handig geweest. Maar het overgrote deel in de parken lag er redelijk goed bij gezien de weersomstandigheden.

Ik heb er van genoten en volgend jaar zien ze mij zeker terug en ik zal niet alleen zijn.

Wim Van Caeneghem

Brasschaat Natuur Classic_5.jpg

Brasschaat Natuur Classic_6.jpg

Deelnemers KAPE-joggingteam

Tina Poppe
Veerle Feyaerts
Bernard Vandenbroucke
Gert Konings
Chris Povré
Chris Dielen
Patrick Nelen
Dominic Declercq
Edwin Van Steenwegen
Wim Van Caeneghem

 Brasschaat Natuur Classic_10.jpg

Brasschaat Natuur Classic_11.jpg

0 likes Joggings - archief # ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand