Chicago Marathon – 09.10.2005 – Chicago (USA)
June 13, 2024 at 4:36 am

Chicago Marathon – 09.10.2005 – Chicago (USA)

Onze reizende marathonloper Yves Van Cleef liep onder de skyline van Chicago naar een nieuwe besttijd : 4.06’06. De eerste foto’s zijn hier te bewonderen, zijn hele – toeristische en sportieve – fotoreportage kan je bekijken op deze website. Wat verder lees je het verslag van onze “very slow jogger from Belgium”.

Chicago1VERSLAG

De marathon van Chicago is één van de grootste marathons ter wereld met ruim 40.000 atleten (of wat daarvoor moet doorgaan) aan de start. Daarenboven wil deze marathon New York naar de kroon steken. Vandaar dat de deelnemers extra verwend worden in Chicago.

Zo was er bijvoorbeeld de zaterdagavond (de vooravond van de marathon) een 3-gangen pasta-diner mét bediening aan tafel. Per tafel werden er ook de nodige flessen witte en rode wijn voorzien.

Zo kon al meteen het kaf van het koren gescheiden worden. Zij die zich “atleet” noemen, aten pasta ; ik … dronk. Mijn eerste “overwinning” op deze mensen was dus al binnen voor de eigenlijke start van de marathon : sommige van deze “pasta-et(t)ers” hadden van de “zenuwen” niet goed kunnen slapen in de nacht die de marathon voorafging. Ik had daar om één of andere duistere reden niet het minste last van.

Er was zelfs een samenwerking tussen mijn vervelende wekker en de lieve – doch dwingende – stem van mijn vrouwtje Margot nodig om mij de zondagochtend op tijd wakker te krijgen (de organisatie van de marathon zal waarschijnlijk ook wel vol met “atleten” gezeten hebben, want zij hadden de start voorzien om 8 uur … ’s morgens !)

Tot overmaat van ramp was ik in de marathon ook nog verplicht een snelle start te nemen, want de reisleiding had onze lopersgroep collectief ingeschreven in een startvak van mensen die de marathon tussen de 2 u 45 en 3 uur lopen … (van de 40.000 lopers had ik startnummer 2071). Ik werd dan tijdens de eerste 5 kilometer ook werkelijk “overspoeld” door die pasta-eterkes van de avond tevoren.

Gelukkig droeg ik speciaal voor de gelegenheid een T-shirt met op de rugzijde de bedrukking “Yves, a very slow jogger from Belgium”. Je kan niet voorzichtig genoeg zijn. In de States doen ze je namelijk voor het minste een proces aan de broek. Stel dat een Amerikaanse versie van onze KAPE-ër Lucien Poppe tegen mij aan zou gelopen zijn en vervolgens zou gevallen zijn omdat ik te traag liep … . Een mens mag er niet aan denken.

Na dit eerste “hectische” halfuur normaliseerde zich de toestand en kon ik de marathon verder uitlopen in een bont internationaal gezelschap van duizenden “joggers” van mijn niveau (de deelnemers kwamen wereldwijd uit 125 verschillende landen).

Meer nog : ik had blijkbaar – om het in wielertermen uit te drukken – “goede benen” want ik “verpulverde” mijn persoonlijke besttijd op de marathon met bijna 20 minuten. Mijn persoonlijk record – al is dit laatste woord in deze context misschien wat ongelukkig gekozen – bedraagt nu 4 uur 6 minuten en 6 seconden.

Chicago2Voor zij die van cijfertjes houden om af te ronden nog wat statistieken.

Tussentijden : 20 km – 1.46’01” – 35 km – 3.17’00″sec (dus nog relatief veel tijd verloren in de laatste 7 kilometer). Plaats : 12172ste. Gemiddelde van 10,29 km per uur. 3678 Kcal tijdens de marathon verbruikt waarvan 45% vet. Hartslaggemiddelde : 142 (had normaal nog iets lager geweest, was ik die Zweedse op km 28 niet gepasseerd – zij haalde mij op haar beurt terug in km 36 en toen was mijn pijp helemaal uit …)

Yves Van Cleef

0 likes Joggings - archief # ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand