Dwars door Brugge – 04.05.2008 – Brugge
June 13, 2024 at 3:12 am

Dwars door Brugge – 04.05.2008 – Brugge

Lang geleden dat er nog een stralende zon te zien was, het was genieten van het mooie weer in Brugge. Het parcours was gewijzigd, de organisatie had de draaizin van de tocht door Brugge omgedraaid (van anti-clockwise naar clockwise), om de gebruikelijke congestie in de eerste kilometers van de loop te vermijden.


Vroeger belandde je na de start in smalle straten, om naderhand op de nog smallere paden van de ringvaart te belanden. Dit werd nu vermeden: door de brede straten had je meer gelegenheid om in je tempogroep te geraken, een hele verbetering.

Niettemin bleef het druk in de aanloop en moest je uitkijken voor plotse hindernissen zoals … voetgangers. In elke massale stratenloop kom je ze tegen: de occassionele loper, gestuwd door de ambitie om eens te laten zien hoe snel hij wel kan lopen aan zijn (café-)vrienden, hierbij niet gehinderd door enige vorm van zelfkennis. Hij komt vroeg opdagen om zijn plaats helemaal vooraan te bemachtigen. Na de start wordt hij overspoeld door de achteropkomende lopers, na een paar honderd meters komt het harde besef hoe overmoedig hij was. Een kilometer of twee verder schakelen ze over van (over)moedige loper naar vermoeide wandelaar, meestal door plotseling te stoppen in het midden van het parcours. Misschien geen slecht idee om volgend jaar een indeling in startzones te voorzien.

Alle gebruikelijke ingredienten van “Dwars door Brugge” werden nu vanuit een andere kant belopen. Eindigen deed de loop nog altijd in de campus “Ter Groene Poorte”, waar we een verkwikkende douche konden nemen en de obligate Trappist. Na de gedane inspanning begon de maag van Yves te knorren en werd er koers gezet naar een restaurant in de buurt van Brugge, dat door hem was uitgekozen als après-loopgebeuren. Maar dat bleek onverwacht gesloten te zijn. Jorge wist dan weer een restaurant in Oostkerke, in de buurt van Damme. Maar ook dat bleek gesloten. Uiteindelijk belanden we in een restaurant in de buurt en dat bleek een voltreffer.

Lucien Poppe


Dwars door Brugge 2008

Voor en nà het eten : zoek het verschil ?RESULTATEN

Poppe Lucien : 1:07:32
Figueroa Jorge : 1:13:17
Van Cleef Yves : 1:16:19
Margot Bogers : 1:31:53
De Kimpe Hermine : 1:31:53
Veerle Lambrechts : 1:31:54

0 likes Joggings - archief #
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand